Largirea pasajului Popa Sapca mai asteapta. Nu a fost lansata inca licitatia pentru executie!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
11Comentarii
Largirea pasajului Popa Sapca mai asteapta. Nu a fost lansata inca licitatia pentru executie!
© TION - Largirea pasajului Popa Sapca mai asteapta. Nu a fost lansata inca licitatia pentru executie!
Dacă la începutul anului oficialii Primăriei Timişoara dădeau asigurări că pasajul Popa Şapcă va intra în sfârşit în lucrări în 2015, că vor fi lărgite strada şi pasajul CF, acum nu mai sunt la fel de siguri… Sunt bani prevăzuţi în buget pentru începerea lucrării, dar licitaţia pentru execuţie nu a fost încă lansată şi sunt probleme cu o parcelă de teren.

Poate cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră pentru care au fost prevăzuţi bani în bugetul Timişoarei pe 2015 este lărgirea pasajului CF şi a străzii Popa Şapcă.

În plan sunt în continuare şi lărgirea pasajului Jiul şi amenajarea unui nou pasaj în zona Solventul, dar autorităţile locale dădeau asigurări, la începutul anului, că pe Popa Şapcă vor începe efectiv lucrările în 2015, afirmând că pentru celelalte două obiective se va încerca atragerea de fonduri europene.

Pasajul Popa Șapcă va fi lărgit în acest an, începem lucrarea, în scurtă vreme vom da drumul la licitația pentru atribuirea lucrării. Lărgim strada Popa Șapcă, trecerea pe sub calea ferată și bulevardul Antenei, în continuare. Pasajul Jiul nu va intra în lucru anul acesta, pentru că, pe de o parte, ne e greu să susținem din venituri proprii două obiective grele, dar, pe de altă parte, nici n-ar face față orașul (…) Dar proiectul este în derulare și la Jiul. Noi am dat drumul la toate cele trei proiecte, Popa Șapcă, Jiul și Solventul, s-au făcut deodată studiile de fezabilitate, proiectele tehnice și vom fi pregătiți să aplicăm pentru fonduri europene cu celelalte două, cu Jiul și Solventul. Am decis să alocăm bani pentru pasajul Popa Șapcă din bugetul local și să începem lucrarea acum, în 2015, astfel încât în 2016 s-o avem finalizată”, declara primarul Nicolae Robu în februarie, la dezbaterea bugetului pe anul în curs.

Şi a fost bugetată lucrarea – lărgirea străzii Popa Șapcă, a trecerii pe sub calea ferată și a bulevardului Antenei, cu 10 milioane de lei, deci aproximativ 2,2 milioane de euro. Mai exact, s-au prevăzut bani pentru începerea lucrării, estimată de fapt la aproape 68 de milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 15 milioane de euro, conform devizului general aprobat în consiliul local în noiembrie 2013.

Reprezentanţii municipalităţii spun că au fost elaborate studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, dar licitaţia pentru execuţie nu a fost însă lansată, deşi se apropie luna iunie. Motivul?

Mai trebuie lămurit ceva cu o parcelă. La stradă, nu la pasaj… Este o bucată acolo care nu este a primăriei, este a Timcon. Se poartă discuții, trebuie făcută separare, nu e nicio dificultate, că am avut discuții cu ei și sunt de acord. Numai că trebuie făcute niște intervenții, într-un final, la OCPI, să se consemneze… Dacă licitația merge bine, lucrările încep chiar în acest an. Nu am vrea să dăm drumul la licitație înainte să rezolvăm problema cu terenul. Am putea, dar nu am vrea, că, Doamne ferește, prin absurd, se răzgândesc…”, a explicat recent primarul Nicolae Robu.

Asta înseamnă că este foarte probabil ca lucrările să nu înceapă nici anul acesta, deşi lărgirea pasajelor CF a fost una dintre promisiunile de campanie ale liberalului Nicolae Robu, care promitea sprijinul Guvernului pentru materializarea acestor investiţii. E adevărat, al Guvernului USL…

Articole pe aceeași temă:

Alesii au aprobat noi studii pentru pasajele Jiul si Popa Sapca, cele vechi… pot fi aruncate

Pasajul Popa Sapca intra in lucrari in 2015, se largeste, la Jiul… se rearanjeaza traficul

Nu se mai reorganizeaza circulatia la pasajul Jiul! Primaria vrea bani europeni pentru largirea trecerii

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor