La Timisoara va avea loc o noua editie a Forumului Vocational Regional Rotary

De M. Hoster
La Timisoara va avea loc o noua editie a Forumului Vocational Regional Rotary
© TION - La Timisoara va avea loc o noua editie a Forumului Vocational Regional Rotary
Reprezentanții cluburilor Rotary din Timișoara vor discuta, timp de două zile, în cadrul unei noi ediții a Forumului Vocațional Regional Rotary. Fiecare dintre participanți îşi va împărtăși experiența profesională, principalul subiect discutat va fi nevoia de a crea viziuni colective asupra dezvoltării comunității. În acest an discuțiile vor fi realizate sub un model marcat de cinci „I-uri”: inovație, inteligență, integritate, interculturalitate și inspirație.


Sub deviza Rotary Aspire, în zilele de 9 și 10 mai, vor fi susţinute comunicări și momente artistice ce exprimă preocupărilor rotarienilor pentru crearea unei vieți mai bune, a unei economii viabile și a unui ecosistem sănătos. Forumul Vocațional Regional a devenit o platformă importantă de dezbatere a celor mai actuale și importante tendințe de evoluție ale lumii în care trăim. Într-o perioadă de profunde transformări tehnologice și sociale, în care libertatea de expresie a devenit o dimensiune necesară a ființei umane, crearea unor soluții inteligente de dezvoltare nu mai este demult timp o utopie. De aceea împărtășirea celor mai avansate informații, conectarea la pulsul existenței colective, caracteristice filosofiei rotariene, găsesc un partener sustenabil în Forumul Vocațional Regional Rotary.

Discuțiile vor fi grupate în cinci secțiuni ale Forumului: inovație, inteligență, integritate, interculturalitate și inspirație. Secțiunile au fost concepute astfel încât să acopere toate domeniile vieții sociale.

„Acest forum e important nu doar pentru noi, ci pentru Timişoara. Aceste parteneriate public-private sunt importante pentru că statul nu mai poate susţine toate aceste proiecte. Noi vrem să susţinem Primăria Timişoara în proiectele lor, dar şi noi să venim cu cele ale noastre”, a declarat Luminița Ţundrea, rotarian timişorean, unul dintre organizatorii forumului.

De asemenea, Horia Vişoiu, un alt organizator al evenimentului, a declarat: „Rotarienii sunt oameni care, în general, au obţinut succes şi cred că trebuie să dea ceva comunităţii”.

Ca o glumă, pentru a marca importanţa unor asemenea acţiuni, Vişoiu spunea că la forumul vocaţional rotarian de la Sibiu a participat la discuţii şi primarul oraşului, Klaus Iohannis. Ulterior, după ce a participat la forum, Iohannis a devenit preşedinte.

În cadrul acestu forum va avea loc şi un alt eveniment important pentru viaţa rotariană timişoreană, chartarea noului club Rotary Comsmopolitan, în prezenţa guvernatorului Districtului 2241 Rotary România şi Moldova Petre Diculescu, în data de 9 mai. Acesta este clubul cu numărul 5 din oraş și va fi unul special, aici vor fi membri, în general, persoane din comunitatea de afaceri locală, expaţi, care nu vorbesc limba română. Iniţiativa a apărut mai mult ca o necesitate, în oraş fiind deja bine reprezentaţi vorbitori a 26 de limbi străine.

Evenimentul va fi prezidat de moderatorii Sorina Jecza, Cosmin Grapini, Luminiţa Ţundrea şi Gabriela Puskas şi va avea ca invitaţi personalităţi ale vieţii publice din zona de vest a ţării, oameni de afaceri, medici, artişti, reprezentanţi ai mediului universitar şi ai administraţiei locale.

Cele două zile ale forumului se vor desfăşura sâmbătă 9 mai 2015, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, respectiv duminică 10 mai, la Galeriile Jecza. Organizatorii se aşteaptă la participarea a câteva sute de persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !