La Timisoara se va deschide un Birou Unic, destinat firmelor

De Marcel Hoster
La Timisoara se va deschide un Birou Unic, destinat firmelor
La Timişoara, în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, va fi deschis săptămîna viitoare un Birou Unic. Acesta va funcționa în structura CCIAT ca entitate fără personalitate juridică și va oferi antreprenorilor consultanță și informații primare specifice.

În cadrul biroului va fi prezent câte un reprezentant al fiecărei instituții partenere la Biroul Unic, săptămânal, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 9.00-12.00. Parteneriatul Regional pentru înființarea „Biroului Unic” s-a născut ca urmare a relațiilor de colaborare îndelungate și fructuoase ale CCIAT cu instituțiile care și-au exprimat acordul de a fi parte a acestuia, respectiv servicii deconcentrate în teritoriu, organizații intermediare regionale, alte entități.

Din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene, conducerea CCIA Timiș și-a propus pentru anul acesta să confere o nouă dimensiune parteneriatului cu autoritățile publice regionale și locale. Astfel, în cadrul Acordului de Colaborare încheiat cu Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, CCIAT a derulat în perioada ianuarie – iunie a.c., un număr de nouă seminarii de instruire și informare a agenților economici, pe tematici de interes: Codul Muncii (Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș); Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală (Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara); Codul Vamal Unional (Direcția Regională Vamală Timișoara); reglementări privind siguranța alimentară, protecția consumatorului și ordinea publică (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș / Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș); legislația securității la incendii (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara / Biroul Autorizare Activități Comerciale și Gestiune Spații Publicitare); Ziua Agriculturii (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2016 (Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale); protecția mediului (Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș); igienă și sănătate publică (Direcția de Sănătate Publică Timiș) – acțiuni care au reunit peste 1300 de agenți economici.

Având în vedere succesul de care s-au bucurat aceste acțiuni în rândul agenților economici timișeni, calitatea dinamică și interactivă a prezentărilor, acuratețea și rigurozitatea informațiilor transmise, CCIA Timiș împreună cu instituțiile mai sus menționate au convenit înființarea unei structuri menită să contribuie la facilitarea dialogului cu mediul de afaceri local, au transmis reprezentanții instituției.

Informații suplimentare, la tel. 0721.262005, e-mail: aciobotea@cciat.ro, Amira Ciobotea – specialist marketing.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !