La Timisoara se desfasoara primul targ de economie sociala

Reactualizat la:
La Timisoara se desfasoara primul targ de economie sociala
Chiar dacă în România este puţin cunoscut, conceptul de economie socială deţine în Europa o pondere de 10% din volumul total al economiilor naţionale. Peste 11 milioane de locuri de muncă, adică aproximativ 6% din totalul forţei de muncă la nivelul UE este ocupat în acest domeniu. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a ales Timişoara pentru a organiza, în premieră, primul Târg naţional de economie socială.

Gama produselor expuse în cadrul targului este destul de largă şi majoritatea fiind realizate manual: genţi din material textil, vaze de artizanat realizate din lut sau sticlă, articole din împletituri, icoane pe sticlă, haine, rame pentru tablouri, ambalaje specifice pentru cadouri, numeroase produse unicat – felicitări, bijuterii, produse pentru decoraţiuni realizate din hârtie, carpete.

Acţiunea este menită a familiariza timişorenii cu ideea de economie socială şi ce înseamnă aceasta pentru susţinerea persoanelor dezavantajate. Creşterea calităţii vieţii presupune o dezvoltare a spiritului de iniţiativă, a antreprenoriatului, inclusiv în rândul persoanelor excluse social, iar economia socială reprezintă tocmai trecerea acestui prag de la incluziunea prin politici de asistenţă socială la incluziunea activă.

În paralel cu targul are loc şi conferinţa „Rolul parteneriatului în dezvoltarea economiei sociale, în cadrul proiectului Economia socială – model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

La targ sunt prezenţi un număr de 40 de expozanţi, aşa numite întreprinderi româneşti de economie socială: asociaţii, fundaţii, cooperative, instituţii de micro-finanţare, furnizori de servicii sociale şi altele. Acestea sunt organizaţii active în producţia şi distribuţia de produse sau servicii, toate aceste întreprinderi desfăşurând activităţi economice având ca scop final obţinerea de beneficii sociale şi de dezvoltare a comunităţii. Târgul reprezintă o excelentă oportunitate pentru aceste întreprinderi sociale în a-şi prezenta produsele şi pentru găsirea unor eventuali parteneri.

Acţiunea se desfăşoară de miercuri şi până vineri, la Casa Tineretului. Accesul publicului la targ este liber.

M. Hoster0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor