La Timisoara s-a dat startul la prima tura ciclista banateana din acest an

De Adrian Panduru
1Comentariu
La Timisoara s-a dat startul la prima tura ciclista banateana din acest an
© TION - La Timisoara s-a dat startul la prima tura ciclista banateana din acest an
Prima tură ciclistă bănăţeană marca Verde pentru Biciclete a luat startul duminică, la ora 9. Prezenţa bicicliştilor a fost mai mică decât la alte pedalări, această tură fiind una mai lungă, la care se încumetă bicicliştii mai experimentaţi.


Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură a fost Platforma Timco – Casa „Verde pentru Biciclete”. Zeci de biciclişti s-au adunat pentru a pedala în aer curat şi pentru a vedea împrejurimile Timişoarei.

S-a plecat pe traseul: Casa „Verde pentru Biciclete” – Muzeul Satului – Giarmata Vii – Pădurea Verde – Lacul Dumbrăvița – traseu pădure. Bicicliştii nu au mai fost însoţiţi de poliţie, de această dată, pentru a le deschide calea, ci au folosit pistele de biciclete din urbea de pe Bega, acolo unde ele există. În această tură au fost două reguli simple: nimeni nu depăşeşte coloana, iar dacă cineva are pană sau probleme la bicicletă, atunci se opresc toţi pentru a-l ajuta. Lungimea traseului este de aproximativ 20 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 3 ore.

În timpul turei s-au făcut popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Înainte de plecarea în tură, cei care nu au avut deja număr de biciclist au putut primi unul de la voluntarii „Verde pentru Biciclete”.

Această tură bănățeană este prima dintr-o serie de 6 care vor avea loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei „Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen având loc în 2009.

Scopul acţiunii este de a încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, cu plăcerea de a fi în natură, la o plimbare pe bicicletă.

Prima tură poate fi considerată o tură de încălzire, dată fiind lungimea redusă a traseului și este organizată împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, marcând astfel debutul Zilelor Energiei Timișoara 2015. Municipiul Timişoara, semnatar al Convenţiei Primarilor, organizează a cincea ediţie a „Zilelor Energiei Timişoara”, în colaborare cu Comisia Europeană şi cu alte părţi interesate, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. Zilele Energiei Timişoara 2015 sunt dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist.

Articole pe aceeași temă:

Duminica are loc prima tura ciclista banateana din 20151Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor