Duminica are loc prima tura ciclista banateana din 2015

De M. Hoster
2Comentarii
Duminica are loc prima tura ciclista banateana din 2015
© TION: Duminica are loc prima tura ciclista banateana din 2015
Verde pentru Biciclete reia în acest sfârşit de săptămână turele bănăţene, deplasările de plăcere pe biciclete. Prima dintre acestea are loc duminică, 14 iunie. Traseul cuprinde traversarea oraşului începând de pe strada Circumvalaţiunii, un circuit prin Pădurea Verde, până la barajul de la Dumbrăviţa şi retur.


Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este Platforma Timco (strada Circumvalaţiunii, nr 8-12), la ora 08:30. Sunt invitaţi toţi amatorii mersului pe două roţi. Plecarea va avea loc de la ora 9 pe traseul: Casa „Verde pentru Biciclete” – Muzeul Satului – Giarmata Vii – Pădurea Verde – Lacul Dumbrăvița – traseu pădure. Lungimea traseului este de aproximativ 20 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 3 ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz.

Se recomandă participarea îndeosebi cu bicicletă de tip mountain-bike. De asemenea, bicicletele trebuie să fie corespunzător echipate şi organizatorii recomandă purtarea căştii de protectie şi a vestei reflectorizante. Înainte de plecarea în tură, cei care nu au deja număr de biciclist, vor putea primi unul de la voluntarii “Verde pentru Biciclete”.
Tura este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă.

Pentru detalii, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon: 0741505463, persoană de contact, Daniel Mărgăuan, coordonator tură.

Această tură bănățeană este prima dintr-o serie de 6 care vor avea loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei „Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen având loc în 2009. Scopul acţiunii este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, cu plăcerea de a fi în natură, la o plimbare pe bicicletă.

Prima tură poate fi considerată o tură de încălzire, dată fiind lungimea redusă a traseului și este organizată împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, marcând astfel debutul Zilelor Energiei Timișoara 2015.

Municipiul Timişoara, semnatar al Convenţiei Primarilor, organizează a cincea ediţie a “Zilelor Energiei Timişoara”, în colaborare cu Comisia Europeană şi cu alte părţi interesate, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. Zilele Energiei Timişoara 2015 sunt dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor