La Timisoara, primaria va organiza doua Revelioane pentru pensionari

De A.S.
La Timisoara, primaria va organiza doua Revelioane pentru pensionari
Pentru că cererea este foarte mare şi au apărut nemulţumiri legate de distribuirea biletelor, reprezentanţii Primăriei Timişoara au închiriat o a doua sală, pe lângă cea de la Cantina Elba, pentru a organiza Revelionul pensionarilor. Subiectul a fost discutat şi între… liderii USL Timiş, din spusele viceprimarului Traian Stoia. Persoanele cu pensii până în 1.000 de lei pe lună vor plăti 30 de lei pentru a participa la petrecerile pregătite de autorităţile locale pentru noaptea trecerii dintre ani.

Viceprimarul Traian Stoia a afirmat, vineri, că el nu este implicat în această organizare, deşi se ocupă de partea socială la primărie, dar că ia în calcul închirierea unei alte săli, astfel încât să fie suplimentat numărului de locuri pentru Revelionul pensionarilor, după ce ar fi apărut nemulţumiri legate de modul în care au fost împărţite biletele pentru acest eveniment.

„Legat de sfârşitul de an vom avea un Revelion al pensionarilor la Elba, se ocupă colegul meu Dan Diaconu. Au 600 și ceva de bilete. Eu nu mă pricep la chestia asta, la organizări dinastea… cu împărţirile astea de bilete gratis. Acuma o să căutăm şi noi o sală… Ieri a vorbit domnul preşedinte Bojin cu domnul primar Robu pe tema asta. Au venit la dumnealui (n.r. – la Bojin) reclamații că PSD-ul, pensionarii, simpatizanții PSD, n-au primit, nu ştiu, zece bilete…”, a declarat Stoia.

Celălalt viceprimar, Dan Diaconu, spune că într-adevăr s-a căutat încă o sală pentru Revelionul pensionarilor, cererea fiind foarte mare. Diaconu afirmă că au apărut nemulţumiri din cauza numărului insuficient de bilete, dar că acestea au fost distribuite, ca în fiecare an, prin intermediul consiliilor consultative de cartier, a consiliului seniorilor şi a asociaţiilor de pensionari, la căminele de bătrâni şi centrele de zi pentru persoanele vârstnice, fără ca partidele politice să aibă vreo implicare. Drept urmare, pe lângă Revelionul pensionarilor care va fi organizat la Salonul Luminii de la Elba, unde sunt 640 de locuri, conform reprezentanţilor municipalităţii, autorităţile au închiriat încă o sală, de 300 de locuri, pentru… al doilea Revelion al pensionarilor, la Restaurant Aurora.

„Vom face o extindere a Revelionului pensionarilor pentru că sunt foarte multe cereri, care vin însă din partea asociaţiilor de pensionari, nu a partidelor politice. Revelionul e organizat de Primăria Timişoara. Simpatizanţii PSD au beneficiat de bilete, la fel ca şi ceilalţi pensionari, doar în măsura în care au apelat la structurile prin care au fost distribuite aceste bilete. Noi am împărţit câte 20 de bilete pe fiecare consiliu consultativ de cartier, 130-140 de bilete la consiliul seniorilor, la căminele de bătrâni şi centrele de zi, sunt nemulţumiri la asociaţiile de pensionari şi la CARP la care n-am putut să acordăm decât câte 30-40 de bilete”, ne-a declarat Diaconu.

La Revelionul/ Revelioanele pensionarilor vor putea participa persoanele care beneficiază de o pensie până în 1.000 de lei pe lună, costul unui bilet fiind de 30 de lei, potrivit reprezentanților primăriei.

Persoanele vârstnice se vor bucura de un meniu clasic, cu cârnaţi, caltaboşi, sângerete, sărmăluţe cu costiţă şi mămăliguţă, friptură de curcan şi cartofi, ciorbă de varză cu afumătură, tort şi alte bunătăţi, vor avea parte de muzică populară și muzică ușoară în noaptea trecerii dintre ani, spun autorităţile locale. Printre cei care vor întreține atmosfera de Revelion se numără: Petrică Moise, George Adam, Cornel Brici, Ramona Roescu, Carmen Luca, Luca Novac, Mihai Nicola și Liviu Râmneanțu.

Pensionarii vor avea parte și de colinde și dansuri populare susținute de Ansamblul „Timișul” şi vor participa la o tombolă cu premii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor