La Pas, primul festival de gastronomie artizanală din Timișoara. Delicii și concerte în Parcul Rozelor

De A. M. A.
La Pas, primul festival de gastronomie artizanală din Timișoara. Delicii și concerte în Parcul Rozelor
© foto: La Pas
TM2021 și Asociația CRIES invită timișorenii gurmanzi la un festival de gastronomie artizanală care reunește peste 30 de mici producători, întreprinderi sociale, organizații neguvernamentale și artiști.

Timp de trei zile, în perioada 4-6 octombrie, Parcul Rozelor va găzdui festivalul de gastronomie artizanală, „La Pas”. Pe timișorenii gurmanzi îi așteaptă peste 30 de mici producători, întreprinderi sociale, organizații neguvernamentale și artiști, evenimente artistice, spectacole de teatru, dezbateri, ateliere demonstrative, ateliere culinare, degustări. Evenimentul se va desfășura între orele 15.00 și 23.00, vineri 4 octombrie și între 10.00 și 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică.

Cei peste 30 de producători de produse alimentare și bucătari care se strâng la festival au în comun preocuparea pentru ingrediente, grija față de mediu, creativitatea cu care îmbină rețete vechi și noi.

Participanții se vor putea bucura și de spectacolul de teatru „Mănânc ce-mi place, da!”, de expoziția „Mămăliga, hrană pentru suflet”, o documentare fotografică a ritualului preparării și a semnificației mămăligii pentru prieteni, performance-ul „Alimentația, ca formă de rezistență” cu Rareș Augustin Crăiuț și lansări de carte.

Vor avea loc și ateliere pentru copii, ateliere culinare și demonstrative, ateliere pentru mici producători și ateliere deschise tuturor celor interesați să promoveze responsabilitatea față de mediu și reducerea risipei.

Cei prezenți vor avea parte și de concerte susținute de: Rockabella, THE CASE, Dimitri’s Bats, FlareHead, Lucia & Andrei Zamfir, Ana & The Changes, Kings Are Overrated, A L L O V E R, BABY ELVIS, Joe Jazz Junktion, ABRA, JazzyBIT, Nipple’s Delight, DJ Todos, DJ Zolevee.

„LA PAS. festival de gastronomie artizanală” este un proiect comunitar derulat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, orientat către evidențierea complexității legăturii dintre hrană, cultură și consum durabil. „LA PAS. festival de gastronomie artizanală” face parte din LA PAS. slowing down, un program inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara 2021.

foto: La Pas ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor