La Castelul Huniade lucrurile nu stau tocmai bine. S-ar putea ajunge in instanta

De Adrian Panduru
6Comentarii
La Castelul Huniade lucrurile nu stau tocmai bine. S-ar putea ajunge in instanta
© Tion: La Castelul Huniade lucrurile nu stau tocmai bine. S-ar putea ajunge in instanta
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să deschidă Castelul Huniade, sediu al Muzeului Național al Banatului, până în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Măcar o aripă să poată fi vizitată. Deocamdată castelul din centrul Timișoarei este în derivă, a fost supus unor lucrări de-a lungul anilor care mai mult au încurcat. Cel puțin așa „spune” expertiza care a fost făcută asupra acestor lucrări derulate de ani și ani…

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș ar putea ajunge în instanță cu firma care a realizat lucrările de-a lungul anilor, în urma analizei documentului de expertiză.
CJ Timiș a semnat un contract cu firma Crist Proiect SRL, (în valoare de 155.000 lei) și s-a angajat să realizeze o expertiză a lucrările realizate, în ultimii 10 ani, la Castelul Huniade. Documentul este în analiză la CJ Timiș.

„La o primă privire, lucrurile nu stau tocmai bine, dar vom lua toate măsurile pentru a face acest proiect, chiar dacă vom merge etapizat, pe realizarea unei porțiuni din Castelul Huniade, pentru a-l face fiabil și a-l pune în funcțiune. Avem obligația ca, în anul 2021, acest proiect să fie funcțional”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Lucrările de consolidare la aripa de nord-vest de la Castelul Huniade au fost reluate în septembrie 2016, după o pauză de aproximativ jumătate de an. În 2006, Muzeul Banatului a intrat în reparații, pe un proiect finanțat din banii CJ Timiș, în total aproximativ 12 milioane de lei. Reprezentanții CJ Timiș intenționau să depună un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea Castelului Huniade, după recepția lucrărilor realizate până acum. Vor face acest lucru după ce expertiza lucrărilor va dat verdictul…

„Am avut discuții cu specialiștii care se ocupă de această expertiză. Situația nu este una satisfăcătoare, sunt lucrări prevăzute în proiect și nerealizate sau lucrări prevăzute și realizate neconform. Anticipez că următorul pas ar putea fi imputarea constructorului a unor lucrări pe care va trebui să le pună în conformitate în un termen relativ scurt”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu.

Șantierul de la Castelul Huniade a fost cu probleme de-a lungul celor 10 ani de când se tot lucrează. În zidurile clădirii au început să apară fisuri, lucrările au fost întrerupte, reluate, au existat procese între beneficiar și constructor. În iunie 2016, în Sala Cavalerilor a plouat ca afară.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor