Kempes s-a reintors! Debut cu dreptul pentru Rezident EX!

De Zoltan Varga
Rezident EX, pe scena la Ziua Timisoarei
Rezident EX, pe scena la Ziua Timisoarei
Primul concert susţinut „acasă“ de super – formaţia Rezident EX, vineri seara, în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Timişoarei, a avut parte de un public degustător de „rock pe pâine“, show-ul muzicienilor reuşind să smulgă ropote de aplauze din partea celor prezenţi în faţa scenei.

Seara a debutat cu concertul susţinut de Juan Xavier (Ionuţ Botea), un muzician care s-a calificat ca semifinalist la concursul Eurovision din România în 2009, un an mai târziu repetând performanţa intrării în semifinală, dar de această dată în Spania. Alături de membrii trupei lui, Juan Xavier a abordat şi o serie de cover-uri, de la Bad Touch – ul celor de la The Bloodhoud Gang până la Sex on fire-ul din visteria celor de la Kings of Leon. După acest recital, pe scena din Piaţa Unirii a urmat premierea sportivilor din Timiş. Din păcate, show-ul a fost mult prea lung şi total neinspirat ca şi „timing“. Prezentatorul spectacolului, Florin Mihoc a turuit timp de 70 de minute neîntrerupt pe scenă, iar pentru această „performanţă“ ar fi trebuit să se aleagă şi el cu o medalie şi diplomă….

În uralele şi aplauzele celor adunaţi în faţa scenei, membrii trupei Rezident EX şi-au început primul lor concert din România în forţă, cu un Kempes care a demonstrat că vocea i-a rămas neschimbată şi cu un Tavi Iepan – coordonatorul proiectului – care a „dirijat“ întreagul recital. După prima piesă numită Buletin, rând pe rând, muzicienii au „atacat“ cu compoziţii interesante, iar printre cele mai bine primite piese s-au numărat „Brigadierii“, „Povestiri din gară“ sau „Iarna“. Alături de acestea, Rezident EX a mai inclus în playlist Soldatul căzut, Pompierul mondial sau Catedrala sufletului.

După cum era de aşteptat, Kempes a fost primit cu braţele deschise de către fani, aceştia scandând de nenumărate ori numele lui în diverse momente ale concertului, iar în a doua jumătate a show-ului, alături de membrii trupei a urcat pe scenă şi „francezul“ Adrian Popescu, „cel căruia îi datorăm mixajul acestui disc“, după cum spunea Tavi Iepan. Unul din cei mai „cu lipici“ muzicieni de pe scenă a fost germanul Matthias Lange, care a făcut „show“ şi a cântat alături de public pe Brigadierii. Un alt moment de mare efect al concertului a fost acela când pe scenă a răsunat „Metamorphosis“, o melodie care a apărut pe „Millennium Metal – Chapter One“, primul disc al trupei germane Mettalium, în care a activat chitaristul german Matthias Lange. Tavi Iepan, Ovidiu Ioncu „Kempes“, Christian Podratzky, Adrian Popescu, Florin Cvaşa, Matthias Lange  şi Tibi Göjdö – membrii Rezident EX – au avut parte de aplauze sincere şi şi-au încheiat recitalul cu „Camera viselor“, un bis cât se poate de inspirat.

Inerentele emoţii prezente oricărui „debut“ au fost sesizabile la începutul recitalului susţinut de foştii membri ai unor trupe precum Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra sau Impact (nume care au scris istorie în rockul românesc). Cu toate acestea, debutul celor de la Rezident EX a fost unul cât se poate de cu „dreptul“, muzicienii beneficiind de un feedback pozitiv din partea unui public de nota zece. Duminică seara, muzicienii susţin un recital în cadrul festivalului Folk You din Vama Veche, iar în 11 august în cadrul manifestării Căsoaia Music Fest, care va avea loc în judeţul Arad.

Rezident Ex canta la Ziua Timisoarei

Rezident EX indeamna spectatorii sa faca „valuri“ la concert0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor