Jumatate din radiologii din Romania sunt in aceste zile la Timisoara, la un congres cu participare internationala

De Adrian Panduru
Jumatate din radiologii din Romania sunt in aceste zile la Timisoara, la un congres cu participare internationala
© TION: Jumatate din radiologii din Romania sunt in aceste zile la Timisoara, la un congres cu participare internationala
La Timişoara are loc în aceste zile cel de-al 20–lea Congres Național de Radiologie și Imagistică Medicală din România. La manifestare participă peste 500 de radiologi din ţară – aproape jumătate din doctorii cu această specializare din România.

Timișoara găzduiește în perioada 25 – 26 septembrie 2015 manifestările Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, precedat în ziua de 24 septembrie de cursul precongres cu tema “Imagistica în urgențe”, susținut de personalități marcante ale radiologiei europene.

„Este manifestarea cea mai importantă a radiologilor din ţară, congresul are loc o dată la doi ani. Este regalul ştiinţific al specialităţii noastre, care, spre satisfacţia noastră, are loc anul acesta la Timişoara. Fiecare vine cu ceea ce a performat în ultima perioadă, cu tehnologiile cele mai noi, pentru a contribui la starea de sănătate a pacienţilor. Congresul reuneşte peste 500 de radiologi din ţară şi străinătate, 12 speakeri străini, unii dintre dânşii foşti preşedinţi ai societăţilor europene de imagistică sau viitori preşedinţi. Avem peste 25 de firme care au participat la realizarea expoziţiei, peste 80 de lucrări în patru sesiuni şi o sesiune plenară în fiecare zi”, spune conf. dr. Florin Bîrsăşeanu, copreşedintele acestui congres.

Tot aici se va lansa şi o carte, „Radiologie. Imagistică medicală. Îndrumător de studiu pentru pregătirea în specialitate”, un manual adaptat după curricula europeană.

„Este cartea de căpătâi care va ghida pregătirea rezidenţilor în specialitatea de radiologie conform unei curricule europene. Suntem prima specialitate care lansăm un astfel de manual, adaptat după curricula europeană”, spune Florin Bîrsăşteanu.

Congresul este organizat de Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIM) și va găzdui sesiuni speciale ale Grupului de Imagistică Oncologică și ale Grupului de Radiopediatrie din cadrul SRIM. Colaborează la organizarea manifestării următoarele societăți profesionale: Societatea de Rezonanță Magnetică în Medicina din România (SRMMR), Societatea de Imagistică Musculoscheletală din România (SIMSR), Chapter-ul Roman al ISMRM, Societatea de Imagistica Sânului (SISR), Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România (SNRIR), Societatea de Imagistică ORL, Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină și Biologie (SRUMB).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !