Jumatate din procesele intentate de elevii acuzati de frauda la BAC, de la Faget – castigate de ISJ

De Adrian Panduru
Jumatate din procesele intentate de elevii acuzati de frauda la BAC, de la Faget – castigate de ISJ
Vă mai amintiți de elevii de la Făget care în vara acestui an au fost eliminați de la Bacalaureat după afișarea rezultatelor, pe motiv de fraudă? Ei bine, peste 40 dintre aceștia au contestat decizia de eliminare a lor din examen și au dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Câștig de cauză are până acum inspectoratul…

În primă instanță, Inspectoratul Școlar Județean din Timiș a câștigat deja 20 de procese cu acești elevi, care au atacat decizia prin avocat. Acest lucru înseamnă că hotărârea instanței poate fi atacată. La celelalte procese nu s-a dat încă sentința, ori sunt în diferite faze în instanță.

Nu mai puțin de 143 de elevi au fost eliminați din examen, la Liceul Traian Vuia din Făget, după ce s-a decis că aceștia au copiat sau au ajutat alți colegi că copieze. Din cei 143, peste 40 s-au hotărât să apeleze la instanță pentru a întoarce decizia inspectoratului. Mai sunt procese pe rol, și vor fi în continuare, dar deocamdată le câștigă inspectoratul, iar decizia rămâne în picioare.

Practic, prin eliminarea lor din examen, elevii nu mai au dreptul să participe la două sesiuni consecutive ale examenului de Bacalaureat. Una dintre aceste sesiuni a trecut, în toamnă, urmează cea de-a doua, în vara anului viitor, iar în toamna lui 2016 vor putea da din nou examenul.

„Cam jumătate dintre procese sunt câștigate de noi. Avem peste 40 de chemări în judecată din cei 143 de elevi eliminați la Bacalaureat de la Liceul Traian Vuia din Făget. În acest moment, în mod evident, procesele își urmează cursul. Sunt termene în instanță aproape în fiecare zi”, spune Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Alte articole pe aceeași temă:

Inspectoratul Scolar Timis – primele procese castigate cu elevii eliminati la BAC, la Faget0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor