Iunie cu dans si drama la Teatrul Maghiar din Timisoara

De S.P.D.
Iunie cu dans si drama la Teatrul Maghiar din Timisoara
© foto (c) fotosen.ro
O ”ședință cu părinții”, un spectacol al dependențelor, o piesă celebră și un show de teatru-dans de care este inevitabil să te (re)îndrăgostești sunt evenimentele de care se vor putea bucura spectatorii Teatrului Maghiar din Timișoara în luna iunie 2015.


Vineri, 5 iunie și sâmbătă, 6 iunie, de la ora 18:00, în Sala Studio, Centrul Cultural German din Timișoara propune spectacolul de teatru ”Frau Müller muss weg/Doamna Müller trebuie să dispară”. Spectacol va fi jucat în limba germană, iar intrarea este liberă.

„În piesa Frau Müller muss weg devenim martorii unei ședințe cu părinții iar școala, locul în care copilul trebuie să își formeze caracterul și să deprindă cunoștințele necesare pentru viată, se transformă într-un ring de bătaie în care părinții se dezlănțuie asupra învățătoarei, Frau Müller. Spre stupoarea părinților – supărați din cauză că proprii copii primesc „note proaste” – ea are principii și evaluează elevii în mod obiectiv. Dar astfel, e o piedică în ”calea spre excelență” a progeniturilor, deci trebuie înlăturată. Doar perspectiva unei cariere academic le prezice copiilor un viitor luminos, iar părinților șansa de a se etala ca modele sociale. Tot restul înseamnă ratare și mediocritate” descriu organizatorii. Spectacolul nu este tradus.

Miercuri 10 iunie, de la ora 19:00, Sala Studio găzduiește un alt spectacol invitat , de data aceasta în limba maghiară – ”Dependent”, în regia lui Czukor Balázs. Acest spectacol nu este tradus.

Vineri, 12 iunie, de la ora 19:00, în Sala Mare actorii Teatrului Maghiar joacă în cea mai nouă producție. Spectacolul ”Oameni și șoareci”, adaptare după textul lui John Steinbeck, în regia lui László Sándor. Prețul unui bilet întreg este de 16 lei. Spectacolul se joacă în limba maghiară și este tradus la cască în limba română.

Joi, 25 iunie, ora 19:00, în Sala Studio – 7/7, spectacol de teatru-dans creat și interpretat de Baczó Tünde ”povestește” despre cele șapte etape ale vieții, traversând fiecare rol: copil, școlar, îndrăgostit, muncitor, părinte, înțelept și bătrân, inspirat fiind de celebrul monolog din piesa ”Cum vă place”, a lui William Shakespeare. ”Lumea mișcărilor fine construită de Baczó Tünde se întregeşte cu proiecţiile video ale lui Balázs Klára, cu decorul lui Albert Alpár, muzica lui Cári Tibor (laureat al premiului UNITER) și cu dramaturgia Simonei Donici. Toate contribuie la un spectacol de teatru-dans fenomenal și sensibil”, susțin realizatorii.Prețul unui bilet întreg este de 10 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari, de 5 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor