Iubitorii de arta sunt invitati la expozitia „20”!

De A. M. A.
1Comentariu
Iubitorii de arta sunt invitati la expozitia „20”!
© foto: Expozitia 20
Publicul timișorean este așteptat la expoziția „20” a artistului Cristian Sida, alături de care vor expune și foștii săi studenți!

Joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00, Galeria HELIOS a Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara își deschide porțile și invită publicul la vernisajul expoziției „20. Artistul vizual Cristian Sida va expune alături de foștii săi studenți, ajunși și ei, artiști bine apreciați: Georgiana Iancu, Edith Torony, Patricia Ferenț, Nicolae Velciov, Ligia Gaja-Minda, Andrei Dinică. Expoziția simbolizează cei douăzeci de ani de activitate didactică la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest, parcurși de Sida.

Cum a început totul?

„Prin primăvara lui 1998, la finele anului VI, mergeam ca de obicei înspre centru, de la facultate, care atunci avea sediul pe Calea Bogdăneștilor, împreună cu profesorul meu, Romul Nuțiu. La un moment dat, Nuțiu se oprește, undeva în zona Pieței 700, și mă întreabă, și spune «Sida, de la toamna ce faci?». Eu, aproape sigur pe mine ‚ «Plec din țară!» El, «Păi treaba este cam așa, că vrem să te ținem asistent la pictură». A urmat o tăcere timp de câteva minute. Nu puteam să procesez imediat, plus că propunerea venea de la dascălul meu. Pe de altă parte eu aplicasem la o bursă UNESCO, pentru o rezidență în atelierul în care, în anul 1955, Jean Dubuffet se mutase la Vence, în sudul Franței, pentru a realiza cunoscutele Tableaux/Assemblages. Un ciclu de lucrări cu nume predestinat, pentru ca ulterior, modulul de studii la care aveam să predau împreun cu Profesorul Nuțiu se numea, «Materiale, materie, sens». Hazard? (…) Și, treaba a fost cam așa… cum îi plăcea lui să spună. Au urmat apoi nouă ani de muncă împreună, la specializarea pictură, ani în care am făcut practic o a doua facultate. În prezent, studenții, actuali, sau foști, aparțin aceleiași «familii» conceptuale. Cu toții și-au făcut și desăvârșit ucenicia, la aceeași instituție de învățământ, iar în configurația naturală a unei familii, cea a Universității de Vest, rolurile dispar, rămâne doar curgerea firească a timpului și succesiunea generațiilor”, povestește Cristian Sida, fost student, actual dascăl, unul din cei mai activi artiști vizuali români contemporani.

45047238_1947550818875124_561187333202771968_n1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor