IPSS Ioan, la un an de la intronizarea sa in scaunul de Mitropolit al Banatului

De Adrian Panduru
5Comentarii
IPSS Ioan, la un an de la intronizarea sa in scaunul de Mitropolit al Banatului
© IPSS Ioan, la un an de la intronizarea sa in scaunul de Mitropolit al Banatului
Mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan a împlinit un an de când a fost întronizat ca și conducător al bisericii din această parte de țară. Cu această ocazie a avut loc o slujbă la paraclisul mitropolitan din Timișoara cu hramul “Învierea Domnului”.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a fost întronizat ca mitropolit al Banatului după ce Nicolae Corneanu a plecat la cele veșnice. ÎPSS Ioan a fost felicitat cu ocazia împlinirii unui an în scaunul de mitropolit, în 28 decembrie 2015, de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu membrii Permanenței Consiliului eparhial, protopopii Timișoarei, slujitorii Catedralei mitropolitane și colaboratorii de la Centrul eparhial.

În semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și asupra întregii Mitropolii a Banatului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, a săvârșit o slujbă de Te Deum la paraclisul mitropolitan cu hramul “Învierea Domnului” din incinta Centrului eparhial, urmată de îndătinatul Polihroniu.

În finalul slujbei, preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, a adresat Chiriarhului un cuvânt de felicitare din partea tuturor credincioșilor, clericilor, monahilor și monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Ne-am adunat astăzi, în această biserică monument istoric din incinta Centrului eparhial, într-o zi însemnată pentru Înaltpreasfinția Voastră și pentru toții fiii Mitropoliei Banatului, ziua întronizării în demnitatea de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului. Cu ajutorul și cu binecuvântarea lui Dumnezeu, a trecut un an de zile de când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod, v-au înconjurat cu dragostea și cu rugăciunile lor în sfânta noastră Catedrală mitropolitană, iar preoții și poporul dreptcredincios v-au primit la rândul lor cu multă dragoste și cu sporite nădejdi. În acest an, Înaltpreasfinția Voastră ați ostenit din greu în ogorul Bisericii, cum ați făcut, de altfel, și în Eparhia Covasnei și Harghitei sau a Munților, cum, adesea, o numiți cu drag. Ați ostenit din greu și aici, pe frumosul și istoricul antimis al Banatului, ca să purtați de grijă de viața bisericească, monahală, teologică, culturală, misionară și filantropică din această istorică și de Dumnezeu păzită eparhie, care are în centrul ei un mărgăritar de mare preț, pe sfântul Ierah Iosif cel Nou de la Partoș. (….). Pentru toate acestea și pentru duhul de pace, de liniște și de dragoste pe care ni l-ați împărtășit odată cu venirea în mijlocul nostru, Vă mulțumim Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit Ioan și rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască și de acum înainte ani mulți, frumoși și binecuvântați de slujire rodnică la Altarul Bisericii bănățene”, a spus preotul vicar Ionel Popescu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor