Ion Ardeal Ieremia nu mai e membru în Consiliul Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii

De A. M. A.
Reactualizat la:
4Comentarii
Ion Ardeal Ieremia nu mai e membru în Consiliul Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii
Ion Ardeal Ieremia și-a anunțat retragerea din consiliul director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii și îl contrazice pe ministrul Gheorghiu în ceea ce privește desemnarea unui comisar guvernamental.

Într-o declarație făcută pe pagina sa de Facebook, dl. Ion Ardeal Ieremia a anunțat retragerea din Consiliul Director Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii:

„De astăzi nu mai sunt membru în consiliul director al asociației Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021. Mi-am înaintat demisia ministrului culturii. Nimic spectaculos; eram pregătit să o fac, după desemnarea unui secretar de stat cu atribuții specifice”.

În același timp îi atrage atenția noului ministru al Culturii, asupra faptului că „se întoarce în timp, undeva înainte de 2014, înainte de emiterea directivei europene 445/2014 care reglementează diferit funcționarea capitalelor europene”.

Declarația lui Ion Ardeal Ieremia: „Dar din cele declarate ieri de domnul ministru Gheorghiu la Timișoara, că în scurt timp va desemna un comisar (!?!) ca reprezentant al autorității centrale, văd că se dorește să ne întoarcem în timp, undeva înainte de 2014, înainte de emiterea directivei europene 445/2014 care reglementează diferit funcționarea capitolelor europene. Pe scurt,vorba lui Caragiale, treaba cu comisarul «e pe legea a veche», valabilă în cazul Sibiului. Nu și a Timișoarei. Eu le urez succes!”.

Ieremia, prin această observație vrea să atragă atenția asupra faptului că singura entitate responsabilă și cea care gestionează acest proiect important pentru orașul nostru, dar și pentru România, este Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Ceea ce înseamnă că nu se aplică cazul Sibiului, respectiv necesitatea unui comisar guvernamental.

Documentul la care face referire Ieremia este Decizia nr. 445/2014/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 aprilie 2014 de instituire a unei acțiuni a Uniunii în favoarea evenimentului „Capitale europene ale culturii” pentru anii 2020-2033 și de abrogare a Deciziei nr. 1622/2006/CE. Puteți accesa documentul aici.
4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor