Iohannis in Parlamentul European: trebuie sa protejam unitatea proiectului european

De A.M.
Reactualizat la:
8Comentarii
Iohannis in Parlamentul European: trebuie sa protejam unitatea proiectului european
© foto: arhiva
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți o întrevedere cu Președintele și deputații Parlamentului European, întrevedere în cadrul căreia au discutat despre viitorul Europei.

În dezbaterea sa, Klaus Iohannis a declarat că unitatea proiectului european nu poate fi obținută fără eforturi, ci ea trebuie consolidată și protejată în permanență, fără a face abstracție de diversitatea culturală specifică Europei.

Conform reprezentanților Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, Klaus Iohannis a spus în discursul său, intitulat ”Viitorul Europei”, următoarele:

”Pledez ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate şi pentru calea europeană comună în eforturile de consolidare a proiectului european. O unitate însă care nu va veni de la sine. O unitate pe care trebuie să o protejăm şi să o consolidăm în mod constant, îngrijindu-ne în același timp de diversitatea atât de caracteristică culturii europene. ”

De asemenea, Klaus Iohannis este de părere că ”identitatea europeană bazată pe principii, valori și interese comune” este cea care îi unește pe oameni, ajutându-i să facă față problemelor precum criza financiară, criza migrației etc. În plus, el a subliniat că dezvoltarea Europei este un proiect aflat în permanentă evoluție.

În discursul său, președintele României a mai abordat probleme precum siguranța frontierelor, aderarea țării noastre la zona Euro și la spațiul Schengen.

În cele din urmă, Iohannis i-a asigurat pe deputații europeni că ”România este o țară profund atașată proiectului european”.

Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, a avut doar cuvinte de laudă la adresa României, spunând că fără ea, Uniunea Europeană nu ar fi completă:

”Poporul român a ştiut să se integreze într-o sferă de complicitate europeană, ca si când ar fi fost un stat fondator. Şi deci, România, astăzi, dar chiar si înainte de aderarea la Uniunea Europeană, a fost şi este un furnizor de stabilitate și nu un consumator de stabilitate, într-o zonă atât de tulburată de-a lungul istoriei sale. Da, fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă”.

În plus, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a adăugat:

“Preşedintele Iohannis a prezentat o viziune clară, în care România joacă un rol esenţial pentru construcţia unei Europe mai eficiente. Contribuţia Preşedintelui Iohannis vine în contextul în care România se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului UE, înainte de alegerile europene. Cetăţenii europeni trebuie să ştie ce a realizat Europa pentru a răspunde îngrijorărilor în privinţa locurilor de muncă, migraţiei şi securităţii. Pentru a arăta că UE poate acţiona decisiv în aceste domenii, l-am rugat pe Preşedintele Iohannis să susţină votul Consiliului pentru reforma sistemului de azil cât de repede este posibil.” „Parlamentul European, Comisia Europeană şi statele membre trebuie să pregătească o strategie pentru a relansa visul european împreună. Putem începe cu un buget ambiţios de termen lung al UE care să stimuleze creşterea economică şi locurile de muncă – contez pe Preşedinţia română pentru a face progrese în acest sens.”

Articole pe aceeași temă:

Marți, 23 octombrie (a.c.), președintele României se va întâlni cu Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European, pentru a dezbate viitorul Europei.Klaus Iohannis este al unsprezecelea șef de stat (sau de guvern), care alături de deputații europeni va discuta soarta Europei. Șefii de stat, sau...

descărcare8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor