Ioan Holender, sarbatorit la Filarmonica Banatul

De S.P.D.
Ioan Holender, sarbatorit la Filarmonica Banatul
© foto (c) Duma Constantin
Ioan Holender, fost director al Operei din Viena și unul dintre cei mai celebri manageri de cultură din Europa, va fi sărbătorit la Filarmonica Banatul în cadrul unui concert al cărui solist va fi chiar fiul său, baritonul Liviu Holender. Festivalul Timișoara Muzicală în 2015 se va încheia cu prima audiție a unui concert de tubă, într-un eveniment extraordinar, cu invitați din Germania.

Luni, 25 mai, de la ora 19, oaspetele Filarmonicii Banatul va fi Ioan Holender, fost director al Operei din Viena și unul dintre cei mai celebri manageri de cultură din Europa. El va fi sărbătorit în cadrul unui concert al cărui solist va fi chiar fiul său, baritonul Liviu Holender. Concertul de arii din opere celebre de W. A.Mozart va fi dirijat de Radu Popa, în sala Capitol. Cu acest prilej, va fi lansat volumul ”Ioan Holender – de la Viena la Timișoara” (Editura Brumar) de Cornel Ungureanu și Vasile Bogdan.

Ediția XL-a a Festivalului Timișoara Muzicală se va încheia joi, 28 mai 2015, cu un Concert simfonic extraordinar, dirijat, de la ora 19, de Walter Hilgers (Germania). Strălucit interpret la tubă, maestrul Hilgers a cântat în mod regulat, între 1982 și 1986, cu orchestra Filarmonicii din Berlin, iar din 2005 cu cea a Filarmonicii din Viena. Ca dirijor, a condus importante orchestre din Europa. Tot din Germania vin și soliștii concertului: Siegfried Jung (tubă) și Nina Karmon (vioară). Programul concertului cuprinde Sea Songs și Concertul pentru tubă și orchestră, în primă audiție, de Ralph Vaughan Williams și Concertul pentru vioară și orchestră în Re major de Beethoven. Evenimentul este realizat în colaborarea cu Centrul Cultural German din Timișoara, cu susținerea Goethe Institut și a Ministerului German de Externe.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !