Intră în vigoare noul mers al trenurilor. Se reia circulația feroviară între Timișoara și Remetea Mică

De Marcel Hoster
5Comentarii
Intră în vigoare noul mers al trenurilor. Se reia circulația feroviară între Timișoara și Remetea Mică
Din 9 decembrie va intra în circulație noul mers al trenurilor. Pentru Timișoara acesta va aduce reluarea circulației pe ruta spre Remetea Mică, dar și un nou tren spre Budapesta.

CFR Călători anunță că, începând cu data de 9 decembrie a.c., va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018-2019, care va fi valabil până la data de 14 decembrie 2019. Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor cât și a capacității de transport, în limita resurselor disponibile. Zilnic se vor afla în circulație peste 1.200 de trenuri, în funcție de perioada din an.

În ceea ce privește Timișoara, în traficul local se reia circulația pe ruta Timișoara – Remetea Mică și retur și se va relua circulația cu trei perechi de trenuri pentru a veni în sprijinul cererii de trafic din zonă.

O altă schimbare spune că la toate trenurile se pot transporta gratuit bicicletele pliabile la clasa 1 și a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil bagajelor de mână, cu condiția să nu incomodeze pe ceilalți călători (o bicicletă pliabilă sau o pereche de schiuri de persoană). La trenurile Interregio, călătorii care doresc să circule cu biciclete nepliabile/nedemontabile o pot face dacă în compunerea trenului există un vagon dotat constructiv cu spațiu special amenajat pentru fixarea și transportul bicicletelor.

Pe lângă legitimațiile de călătorie emise în baza facilităților acordate prin acte normative diferitelor categorii de călători (ex. gratuitate pentru studenți și reduceri pentru elevi, pensionari etc), CFR Călători oferă o gamă diversă de oferte comerciale (abonamente, card TrenPlus, minigrup, etc), detalii se pot obține pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern. Se acordă reduceri tarifare speciale cuprinse între 20% și 45% din tariful de transport preț întreg și copil la un număr de 104 trenuri InterRegio în perioada 9 decembrie 2018 – 9 iunie 2019. Se acceptă călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la 98 de trenuri InterRegio, în perioada 9 decembrie 2018 – 9 iunie 2019. Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, stații și agenții CFR, automate de vânzare în gări și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

În ceea ce privește traficul internațional, este creată o nouă legătură directă între Budapesta și București, via Craiova, Timișoara, Arad, Curtici, cu trenul IR 72/ IR 73 – Traianus, astfel: IR 72 București Nord (pl. 5.20) – Budapesta Keleti (sos. 18.50 ), respectiv IR 73 Budapesta Keleti (pl. 7.10) – București Nord (sos. 23.22). Oferta de transport internațional include, de asemenea, trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara (de la 15 euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 euro pe sens) și Brașov (de la 19 euro pe sens).

Foarte avantajoase sunt și ofertele pentru călătoriile către Austria, Germania, Polonia, Slovacia și Cehia, cât și oferta Interrail Pass, care reprezintă un abonament valabil în toată Europa sau într-o anumită țară din Europa. Detalii pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic internațional.

Broșura „Mersul Trenurilor de Călători 2018-2019” va putea fi achiziționată din principalele gări și agenții CFR din București și din țară la prețul de 17 lei. Deoarece conținutul poate fi actualizat, rugăm călătorii să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Înainte de efectuarea călătoriei, se recomandă pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor