Intervenții chirurgicale cu laser gratuite, care vă pot scăpa de ochelari, la Timișoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
26Comentarii
Intervenții chirurgicale cu laser gratuite, care vă pot scăpa de ochelari, la Timișoara
© Tion: Intervenții chirurgicale cu laser gratuite, care vă pot scăpa de ochelari, la Timișoara
La Timișoara beneficiați gratuit de intervenții chirurgicale cu laser care vă pot corecta vederea și chiar vă pot scăpa de purtarea ochelarilor, printr-un proiect transfrontalier în valoare de aproximativ un milion de euro.

Prin intermediul acestui proiect, Timișoara dispune de cele mai moderne tehnologii medicale destinate corectării chirurgicale a viciilor de refracție – echipamente medicale constând în topograf ocular, laser cu femtosecunde și laser excimer care sunt instalate în incinta Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Doctorii de la Clinica de Oftalmologie și echipa de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” oferă populației din regiune servicii gratuite de diagnosticare a viciilor de refracție și de corectare chirurgicală a acestora. Investițiile în echipamente, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, au fost realizate de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara cu finanțare nerambursabilă obținută prin Programul de Cooperare Trans-frontalieră România – Serbia.

„Persoanele suferind de miopie, hipermetropie sau astigmatism pot astfel scăpa definitiv de necesitatea purtării de ochelari sau lentile de contact printr-o intervenție chirurgicală laser nedureroasă, care durează câteva minute (…) În alte regiuni ale lumii în care tehnologia Femto-Lasik este disponibilă, intervențiile chirurgicale sunt realizate pentru tarife consistente (între 1.100 și 4.200 de euro, în funcție de regiune). În Timișoara, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, populația poate beneficia de aceste servicii gratuit”, transmite prof. univ. dr. Munteanu Mihnea, șeful secției de Oftalmologie, Timișoara.

Refracția luminii constituie un fenomen esențial pentru vederea umană. Fasciculele de lumină reflectate de obiectele din mediul înconjurător pătrund în globul ocular și sunt focalizate pe retină, unde sunt convertite în impulsuri bioelectrice. Prin intermediul nervului optic, impulsurile bioelectrice sunt transmise la creier, care le interpretează și proiectează în această bază imaginea obiectelor. Viciile de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul) constituie cea mai frecventă cauză a problemelor de vedere – erori de focalizare a fasciculelor de lumină. Soluția clasică aplicată pentru asigurarea focalizării fasciculelor de lumină pe cornee este purtarea de ochelari sau lentile de contact. Chirurgia refractivă permite însă corectarea permanentă a viciilor de refracție prin mici modificări aduse la nivelul corneei.

„Cu ajutorul tomografului, echipa medicală cartografiază globul ocular și stabilește planul de intervenție cu precizie de nivelul micronilor. Intervenția chirurgicală se realizează exclusiv cu ajutorul tehnologiei laser, fiind extrem de sigură, nedureroasă și rapidă. În aproximativ 20 de secunde laserul realizează mici corecții la nivel de cornee, respectând cu strictețe planul de intervenție. Nu este necesară internarea”, transmite doctorul Munteanu Mihnea.

Clinica de Oftalmologie se află în scuarul Martir Radian Belici (fost Sf. Ioan nr. 4) – lângă Piaţa 700, lângă Hotel Timişoara. Pentru informații, telefon: 0256-204 467.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor