Intalnire a reprezentantilor ANAF, la Timisoara, cu agentii economici care vor finantare pentru proiecte de anvergura

De Adrian Panduru
Intalnire a reprezentantilor ANAF, la Timisoara, cu agentii economici care vor finantare pentru proiecte de anvergura
© Foto: arhivă
La Timișoara va avea loc o întâlnire a reprezentanților Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (ANAF) cu agenții economici interesați de schema de ajutor de stat care sprijină realizarea investițiilor de mare anvergură.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare, îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr. 580.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara organizează întâlnirea cu agenții economici interesați din Regiunea Vest, care va avea loc în data de 27 iulie, ora 11, la sediul Direcției Regionale Vamale din Timișoara, de pe bulevardul Mareșal Constantin Prezan nr. 89, b. 45D, etaj IV, cam. 404.

Care sunt cele mai importante modificări survenite în urma adoptării noii Hotărâri de Guvern?

„Valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro);

Bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro;

Operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;

Cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual”, transmit Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice.

La rubrica Transparență decizională, pot fi consultate proiectul Ghidului solicitantului și proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru contact/informare/întrebări: marcela.tokarski.AR@anaf.ro, valentina.tomulescu.CS@anaf.ro, viorel.coman.HD@anaf.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor