Inspectoratul Scolar Timis a inregistrat alte cinci victorii in procesele cu elevii eliminati pentru frauda la BAC, la Faget

De Adrian Panduru
Inspectoratul Scolar Timis  a inregistrat alte cinci victorii in procesele cu elevii eliminati pentru frauda la BAC, la Faget
© Foto: arhiva
Inspectoratul Şcolar Timiş continuă să obţină victorii în procesele intentate de elevii care au fost eliminaţi la prima sesiune de Bacalaureat din acest an sub acuzaţia de fraudă. Liceenii care au dat examen la Liceul Traian Vuia din Făget şi care au fost eliminaţi pentru că ar fi copiat sau ar fi înlesnit acest proces s-au îndreptat în instanţă împotriva inspectoratului, dar instanța nu le-a dat câștig de cauză.

Prima dată elevii au atacat procesul-verbal prin care inspectoratul a constatat frauda şi a propus sancţiunea, urmând ca procesul să se judece pe fond. Dacă acum trei zile instanţa a dat dreptate Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, într-un prim caz, spunând că procesul-verbal este valabil, la fel a făcut şi acum, când a dat alte cinci sentinţe în acest sens. Acesta este doar un prim pas, procesul urmând să se judece pe fond. Inspectoratul mai are pe rol alte zeci de procese, în care elevii acuzaţi de fraudă au atacat decizia comisiei.

În total, 143 de elevi au fost eliminaţi la Făget, după ce s-au afişat notele la Bacalaureat, pe motiv de fraudă. O mare parte dintre aceştia au acţionat inspectoratul în instanţă. Dacă instanţa anula procesul-verbal, atunci liceanul se putea considera promovat, asta în cazul în care a obținut notă de trecere.

În cazul Bihor (n.r. acolo unde au fost eliminaţi mai mulţi elevi), spre exemplu, instanţa a dat dreptate, în această fază, unui număr de 12 elevi. Procesele-verbale au fost anulate, iar liceenii s-au putut prezenta la facultate pentru a se înscrie, deoarece procesul-verbal care constata frauda şi implicit o sancţiona prin eliminare a devenit nul, în urma deciziei instanţei.

Alte articole pe aceeași temă:

Inspectoratul Scolar Timis, ingropat in procese dupa eliminarea elevilor acuzati de frauda la BAC

O prima victorie a Inspectoratului Scolar Timis in procesul cu elevii eliminati pentru frauda la BAC, la Faget0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !