Inscrieti-va cainii la Asociatia Chinologica Timis pentru stabilirea valorii chinologice

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Inscrieti-va cainii la Asociatia Chinologica Timis pentru stabilirea valorii chinologice
Primăria Timișoara a început aplicarea prevederilor HCL 146/2013 privind gestionarea populației canine pe rază Municipiului Timișoara. Conform acestui act normativ, câinii cu valoare chinologică sunt exceptați de la prevederile acestui act normativ.

Cei interesați pot primi sprijin pentru dovedirea valorii chinologice a unui exemplar canin din partea Asociației Chinologice Române Timiș. Calitatea de câine cu valoare chinologică se dovedește prin: certificat de origine (pedigree) eliberat de o Carte de Origine recunoscută; adeverință de apartenență la rasă eliberată de Asociația Chinologică Română pentru câinii de rasă fără pedigree.

În acest sens, ACHR Timiș, în baza examinării câinelui, va elibera o adeverință de apartenență la o rasă, în fiecare zi de miercuri între orele 15:00-19:00, la sediul asociației din Timișoara, str.Virgil Oniţiu (fostă Şoimos) 19. Acte necesare pentru eliberarea acestei adeverințe: cerere tip; copie carte de identitate proprietar; carnet de sănătate sau pașaport câine. Costurile și tarifele pentru eliberarea adeverinței sunt înscriere în asociație ca membru simpatizant 20 lei, cotizație anuală membru simpatizant 30 lei, adeverință pentru câini cu microcip 20 lei, adeverință pentru câini fără microcip 70 lei, adeverință în afara programului stabilit 200 lei.

În conformitate cu OUG 55/30.04.2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, cu toate completările ulterioare, aveți obligația să înregistrați câinii care se încadrează în prevederile acestei ordonanțe în Registrul câinilor cu potențial periculos gestionat de Asociația Chinologică Română Timiș și să îi declarați la Secția de Poliție la care este arondat domiciliului câinelui. Declararea la Poliție se face în baza adeverinței eliberată de Asociația Chinologică Română, a copiei după carnetul de sănătate și a cărții de identitate a proprietarului,.

În categoria I conform ordonanței, sunt incluși câinii de luptă și atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câinii de tip Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor.

Categoria II include rasele: American Staffordshire Terrier, Tosa,Rottweiler, Dogo Argentino,Mastino Napolitano, Fila Braziliero, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso Italiano și toți metișii acestor rase.

Timișorenii sunt rugați cu insistență să între în legalitate (crescători și proprietari), pentru a evita situațiile neplăcute generate de controalele făcute de organele abilitate cu aplicarea prevederilor acestei ordonanțe.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor