Injectari cu Botox si acid hialuronic in Timisoara la Dr. Nadita Popovici (P)

Reactualizat la:
Injectari cu Botox si acid hialuronic in Timisoara la Dr. Nadita Popovici (P)
TB (Botox) este un agent terapeutic derivat din bacteria Clostridum Botulinum cunoscuta ca TB (Botox) de tip A, toxina este produsa in conditii controlate, de laborator si administrata in cantitati extrem de mici, fiind utilizata initial in oftalmologie pentru tratarea blefarospasmului (clipitul foarte des) si a strabismului.

In dermatologie injectarea cu Botox este folosita pt. tratarea ridurilor si a transpiratiei excesive (hiperhidroza axilara, unde rezultatul este vizibil imediat).

Cum sa scapam de riduri? Ce proceduri putem folosi pentru a mentine un aspect mai tanar al fetei mai mult timp?

Odata cu aparitia primului rid realizam ca timpul nu sta in loc. Chiar daca pe de o parte inaintarea in varsta ne aduce impliniri dar pe de alta parte realizam ca aspectul fetei se modifica treptat si apar primele riduri.

Imbatranirea cutanata este un proces lent si insidios, manifestat dupa varsta de 35 de ani. Este un proces datorat regenerarii celuare mai lente accentuat de factori multipli: factorul genetic, stres, fumat, alcool, frig, radiatii ultraviolete. In timp subtierea, ridarea, laxitatea cutanata cu aspect de piele care atarna inestetic devin trasaturile dominante si care nu ne plac cand ne uitam in oglinda. Ridurile odata instalate nu mai pot fi indepartate total doar cu tratament cosmetic fie el chiar si “antirid”.

Injectari cu Botox in Timisoara

Injectarile cu Botox reprezinta un tratament utilizat pentru indepartarea /diminuarea ridurilor de expresie (a celor care dau impresia de incruntare-ridurile dintre sprancene, ridurile de la nivelul fruntii, ridurile “laba de gasca” de la colturile ochiului) datorate actiunii indelungate, voluntare/involuntare a muschilor mimicii (aflati sub piele) asupra tegumentului.

Botox se injecteaza direct in muschii din jurul ridurilor printr-un ac minuscul. Discomfortul daca apare este minim si dispare aproape imediat. Odata injectata Botox blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase la muschi, permitandu-le relaxarea. Rezulatele sunt evidente in cateva zile, maxim 14-21, cand pacientii vor simti ca pielea din jurul ariei injectate este mai stransa si contractia musculara este redusa la minim, procedura se repeta dupa ce efectul Botox se diminueaza.

Datorita receptivitatii neuro-musculare si a calitatii pielii, rezultatele sunt mai bune la persoanele mai tinere pana in 50 de ani si mai modeste la varstnici (ridurile “adanc sapate “ in piele scad durata efectului)

Ce trebuie sa stie pacientul caruia i s-a injectat Botox?

timp de 6 ore dupa injectare trebuie evitate miscarile bruste ale capului

se recomanda folosirea minima a zonei injectate pana la instalarea efectului

este interzisa: masarea zonei, expunerea la soare sau solar cat si expunerea la temperaturi foarte scazute.

Injectarile cu Acid Hialuronic in Timisoara

Ce este Acidul Hialuronic, binecunoscutul FILER sau “substanta de umplere”?

AH (acidul hialuronic) este un component important al pielii care ne asigura si ne mentine gradul de hidratare. Este esential in formarea matricei elastice din fibra de colagen, are proprietati antioxidante si este un detoxifiant natural.

Flilarul AH (acidul hialuronic) are rolul de a satura spatiile ridurilor prin efectul de umplere al acestora. Atenuarea ridurilor confera fetei un aspect mai proaspat si mai tanar.

AH (acidul hialuronic) se foloseste pentru diminuarea ridurilor de la nivelul etajului inferior al fetei: santurile naso-geniene, santurile periorale, din jurul gurii, a celor de la colturile gurii, este deasemenea tratamentul ideal de infrumusetare a buzelor in mod natural.

Procedura este perfect suportata de piele si nu produce efecte adverse nedorite (alergii, nodozitati).

Injectarea se face cu un ac fin prin care se introduce filerul respectiv AH (acidul hialuronic) la locul dorit unde ramane timp de 3-6 luni.

Absorbtia se face lent iar o noua injectare se poate face fara riscuri. Dupa prima injectare, substanta se va stabiliza in timp, la nivelul buzelor datorita mimicii accentuate durata rezultatelor poate fi mai scurta decat in alte zone ale fetei.

Tratamentul cu AH (acidul hialuronic) are urmatoarele avantaje

– nu produce alergii, nodozitati

– nu necesita supracorectii, nivelul de corectie este de 100% pentru orice fel de rid

– efectul este vizibil imediat

– permite reluarea activitatilor cotidiene dupa interventie

Reactiile adverse dupa injectarea AH (acidul hialuronic) poate sa apara un eritem sau un edem moderat, senzatie de discomfort la nivelul zonei injectate sau echimoza. Riscul acestor reactii adverse este foarte redus in cazul folosirii unor produse de calitate recunoscuta care respecta prevederile metodologice contemporane.

Din fericire pentru noi toti,medicina moderna incearca sa vina in intampinarea noastra cu tot felul de proceduri minim invazive avand ca scop unic indeplinirea dorintei de a avea un “look” proaspat si tanar mai mult timp fara a apela la binecunoscutul bisturiu sau a altor metode invazive unde atat riscurile cat si perioada de recuperare sunt mai mari.

Derma Skin Timisoara – Dr. Nadita Popovici

Adresa: Str. Teiului, Nr. 14, Timisoara

Programari la tel.: 0727 008 303

Web: dermatologie-timisoara.blogspot.com