Inhumarea clanului Cirpaci in Cavoul Kimmel, investigata de politisti. Stoia vorbeste de dosare penale

De B.A.M
6Comentarii
Inhumarea clanului Cirpaci in Cavoul Kimmel, investigata de politisti. Stoia vorbeste de dosare penale
© TION - Inhumarea clanului Cirpaci in Cavoul Kimmel, investigata de politisti. Stoia vorbeste de dosare penale
Modul în care mai mulţi membri ai familiei Cîrpaci au ajuns să fie înmormântaţi în Cavoul Kimmel, construit în 1850 în Cimitirul din Calea Buziaşului, a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Investigaţii Criminale, a anunţat viceprimarul Traian Stoia. Acesta este convins că în cauză există un dosar penal, deoarece vânzarea Cavoului Kimmel către clanul Cîrpaci, în opinia lui, a fost total ilegală.


Vă reamintim că viceprimarul Traian Stoia s-a declarat revoltat de modul în care în Cavoul Kimmel, care a aparţinut unei vechi familii din Timişoara, au ajuns să fie înmormântaţi membri ai clanului Cîrpaci. Suspiciunea lui Stoia este că membrii familiei Kimmel înmormântaţi acolo au fost pur şi simplu scoşi afară, fără niciun act.

„Am primit de curând veşti bune de la Poliția Județului Timiş, în urma unei sesizări pe care am făcut-o împreună cu Nicolae Robu. Sesizarea este din 4.04.2014 şi a fost trimisă spre competentă soluţionare IPJ Timiș, Serviciul de Investigații Criminale. S-au solicitat verificări cu privire la înstrăinarea capelei funerare Kimmel, în suprafaţă de 72 de metri pătrați, construită în 1850, în cimitirul din Calea Buziaşului de către Ziegler Lothar-Maria-Guttfried-Corneliu-Emil-Francisc, către Cîrpaci Trifu, vânzare care a avut loc la un notar din Germania în 19 ianuarie 2006. Notarul care a făcut această operaţiune este Edith Incze, care a autentificat această operațiune și au făcut o declarație privind exhumarea și înhumarea rămășițelor pământești ale membrilor celor două familii…”, a declarat Traian Stoia.

Acesta susţine că, din informaţiile sale, în acest caz s-a întocmit un dosar penal şi speră să plătească acele persoane care i-au scos pe membrii familiei Kimmel din locul de veci pentru a-i înmormânta pe membrii clanului Cîrpaci.

„Ni se face cunoscut faptul că petiţia a fost trecută la un număr unic, asta înseamnă dosar penal, întrucât cele semnalate în petiție constituie infracțiune care intră sub incidența Articolului 244 Cod Penal. Plângerea o cunoaşteţi că am mai vorbit despre ea, important este că lucrurile merg înainte, în sensul că ceea ce este ilegal trebuie constatat ca ilegal și luate măsurile legale care se impun. Ilegală este inclusiv vânzarea după părerea mea. Tot ce s-a întâmplat are o mare doză de ilegalitate. Eu nu sunt jurist și nu am competențe de a stabili dacă este legal sau nu, eu am cerut, împreună cu primarul, să se clarifice dacă este legal sau ilegal. Noi am făcut o descriere a faptelor și am primit acest răspuns, că lucrurile vor intra pe făgașul acesta al cercetării penale a unui lucru care pare cel puțin ilegal. E vorba aici nu neapărat strict de vânzare, cât și de deshumare-înhumare, trebuiesc o serie de autorizări de la organismele abilitate…”, a concluzionat Stoia.

Articole pe aceeași temă:

Cavoul unei familii de industriasi nemti din Timisoara, ocupat abuziv de un clan de romi6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor