Incercarea moarte n-are: primaria insista sa cumpere biciclete pentru malurile Begai

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Incercarea moarte n-are: primaria insista sa cumpere biciclete pentru malurile Begai
Opt licitații eșuate, dar reprezentanții Primăriei Timișoara nu se lasă. Vor cu orice preț să cumpere biciclete pentru rastelele de pe malurile Begăi, prevăzute în proiectul de reabilitare desfășurat cu fonduri europene. S-a ajuns la cea de-a noua licitație.

Stațiile de închiriat biciclete de pe malurile Begăi sunt nefuncționale, până când municipalitatea va reuși să achiziționeze cele 140 de biciclete prevăzute în proiectul de reabilitare a malurilor canalului.

Anunțul de participare pentru o nouă licitație a fost publicat pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice – în luna ianuarie. Este vorba despre „furnizare dotări necesare desfășurării activităților în cadrul stațiilor de vaporetto și închirieri biciclete, în vederea realizării obiectivului de investiții «Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega»”, licitația desfășurându-se pe mai multe loturi.

Pentru fiecare lot se va încheia câte un contract de furnizare dotări: lotul 2 – două macarale pe pneuri pentru ridicat ambarcațiuni, valoare estimată 103.491 de lei fără TVA, lot 5.1 – 140 de biciclete tip city-bike cu sistem de andocare, valoare estimată 103.194 de lei fără TVA și lot 5.2 – 140 de echipamente de transmisie de date pentru bicicletele de tip city-bike, valoare estimată 22.200 de lei fără TVA.

Așadar, Primăria Timișoara vrea să cumpere 140 de biciclete cu aproape 28.000 de euro.

Ofertele pot fi depuse fie pentru unul, fie pentru mai multe loturi, până luni, 20 februarie, urmând să fie evaluate până în 17 martie. În funcție de cum vor fi depuse acestea, contractul sau contractele vor fi valabile timp de trei luni de la atribuire.

Proiectul de reabilitare a malurilor Begăi a însemnat modernizarea ambelor maluri pe o lungime de peste 10 kilometri, de la Uzina de Apă până la Podul Modoș, amenajarea stațiilor de vaporașe, a nouă stații de biciclete și a șase pontoane plutitoare, ce vor putea fi folosite pentru plajă sau agrement.

Valoarea totală a proiectului a fost de 42,8 milioane de lei, însă lucrările propriu-zise la reabilitarea malurilor au costat 31,5 milioane de lei. Pentru alte licitații ce vizau achiziția a două macarale, dotări pentru postul de prim ajutor, dotări pentru postul de stingere incendii și achiziția a 140 de biciclete erau prevăzuți 366.942 de lei, fără TVA, dotări făcute, conform reprezentanților primăriei, din venituri proprii din bugetul local, ca o contribuție a municipalității.

 

Articole pe aceeași temă:

Receptia pentru malurile Begai nu s-a facut inca: nimeni nu vrea sa aduca biciclete, primaria cauta solutii13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor