Inceput de scoala cu cladiri in reabilitare, ore de dupa-amiaza si elevi in mai multe spatii la Timisoara

De Adrian Panduru
3Comentarii
Inceput de scoala cu cladiri in reabilitare, ore de dupa-amiaza si elevi in mai multe spatii la Timisoara
© TION: Liceul Grigore Moisil Timisoara
Lucrările de reabilitare în cazul unor şcoli din Timişoara nu se vor termina înainte de primul clopoţel. Începutul de an şcolar va prinde unele dintre aceste şcoli tot în construcţii, iar elevii vor învăţa dispersaţi, în mai multe clădiri.

La Liceul Grigore Mosil din Timişoara, dar şi la Liceul Nikolaus Lenau, copiii sunt împărţiţi în mai multe locații din cauza lucrărilor de reabilitare. Elevii vor face ore în mai multe clădiri până când lucrările de reabilitare se vor încheia. La Liceul Grigore Moisil elevii vor învăţa în două schimburi.

„Din păcate, copiii de la Moisil nu vor învăţa doar într-un schimb din această toamnă. Începem cursurile în două schimburi, cu 19 clase în program de după-amiaza, dar asta pe o perioadă de cel mult trei luni. Într-o lună se vor finaliza opt săli de clasă, aşa că putem să ducem acolo copiii de la învăţământul primar, din clasa pregătitoare, cele şapte clase şi încă o clasă întâi. Am identificat spaţii şi în clădirea gimnaziului şi o parte din ele sunt amenajate, o parte se vor amenaja şi am solicitat primăriei să ne pună la dispoziţie încă şase săli de clasă într-o altă locaţie, iar la acel moment vom putea să ne desfăşurăm toţi programul de dimineaţă”, spune Cerasela Bociu, directorul Liceului Grigore Moisil din Timişoara.

Cât despre program exclusiv de dimineaţă, în trei luni acesta ar putea deveni realitate la acest liceu.

„Totul depinde de constructor şi dacă se vor finaliza lucrările în trei luni sperăm să rezolvăm această situaţie, dacă nu vom rămâne cu cinci clase sau maxim şase în program de după-masă. Eu cred că în trei luni vom reuşi să primim cele opt săli din clădirea de pe Doja, să amenajăm spaţiile identificate în clădirea gimnaziului”, spune directorul de la Moisil.

Nici la Liceul Nikolaus Lenau lucrările nu sunt finalizate, dar conducerea de acolo speră că până la sfârşitul anului acestea să se încheie.

„La ora actuală, lucrările la imobilul de pe Gheorghe Lazăr nu sunt finalizate, dar conform calendarului înaintat de constructor nici nu puteau să fie finalizate la data de 15 septembrie. Sperăm însă ca până la data de 31 decembrie 2015 să fie finalizate, aşa încât să putem beneficia de fondurile europene şi nici constructorul să nu aibă probleme, să-şi respecte contractul”, spune Elena Wolf, directorul Liceului Nikolaus Lenau din Timişoara. Deocamdată, clasele de liceu de la Lenau sunt la corpul R de pe B-dul Republicii, iar clasele 5-8 vor fi în imobilul RATT-ului de pe Intrarea Doinei. nr. 2. Clasele primare vor fi în imobilul din Piaţa Unirii, respectiv în sălile de internat de pe Iosif Nemoianu. „Şanse sunt să se termine lucrările până la final de an, sper să fie şi voinţă şi competenţă. Revizuirea de proiect a fost aprobată, s-a redat săptămâna trecută ordinul de reîncepere a lucrărilor, oricum în paralel mai avem şi partea de lucrări care merge pe fonduri KFV şi se referă la faţadă şi la curtea interioară şi acolo lucrările au continuat între timp”, spune Elena Wolf.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor