Incepe simularea Bacalaureatului. 10.000 de elevi din Timis intra in focul examenelor

De Valentin Rusu
Incepe simularea Bacalaureatului. 10.000 de elevi din Timis intra in focul examenelor
Elevii de clasa a XII-a şi a XI-a dau, luni, prima probă a simulării Bacalaureatului. Simularea probelor scrise ale examenului național începe în 3 martie şi se încheie în 7 martie. Primul test este cel la limba şi literatura română.

Pe 4 martie este programată proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 5 martie — proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării, iar pe 14 martie vor fi anunțate rezultatele.

Aproximativ 10.000 de elevi dau simularea Bac-ului în Timiş. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, în anul școlar 2013-2014, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.

În cazul elevilor clasei a XII-a, disciplinele sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

„Clasa a XI-a susţine simularea din materia clasei a XI-a. Notele nu se trec în catalog. Dacă profesorul sau şcoala găseşte o soluţie pentru a valorifica rezultatul, atunci rămâne la latitudinea lor”, spune inspectorul general de Timiş, Cornel Petroman. Este doar o simulare, de această dată, dar vine şi examenul cel mare…

Calendarul examenelor de Bacalaureat:

26-30 mai – înscrierea candidaţilor la prima sesiune

30 mai – încheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a

10-12 iunie – evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română

11-13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de ocmunicare orală în limba maternă

16-20 iunie – evaluarea competenţelor digitale

23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

30 iunie – probă scrisă la limba şi literatura română

2 iulie – probă scrisă la limba şi literatura maternă

4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării

7 iulie – afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor