Incepe programul Dante 2021

De A. M. A.
Incepe programul Dante 2021
© foto: Asociatia TM2021
Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană dă startul programului Dante 2021! Timișorenii sunt așteptați la ateliere de teatru, dezbateri și la reprezentații ale spectacolului „Fideli iubirii” (Teatro delle Albe).

În perioada 16-21 octombrie, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va organiza programul Dante 2021, care presupune: ateliere de teatru, dezbateri, precum și reprezentații ale spectacolului „Fideli iubirii” (Teatro delle Albe). Atelierul de lucru ce se va desfășura în perioada 16-18 octombrie și va fi condus de Marco Martinelli și Ermanna Montanari, directorii artistici ai Teatro delle Albe, Italia.

Ermanna Montanari este actriță, autoare și scenografă, co-fondatoare a Teatro delle Albe. Valoarea creațiilor sale a fost recunoscută prin numeroase distincții, printre premiile primite se numără Duse 2013 și Premiul Ubu, „Oscarul” teatrului italian, obținut de patru ori pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun proiect curatorial pentru „Infernul” și multe altele.

Marco Martinelli se numără printre regizorii și dramaturgii importanți ai teatrului italian, care a creat metoda „non-scuola” pe care o folosește cu succes de mai bine de 27 de ani în numeroase proiecte internaționale. În anul 1983, împreună cu Montanari a fondat Teatro delle Albe. Pe lângă o mulțime de premii câștigate, cinci Ubu pentru regie, dramaturgie, pedagogie, premiul pentru cel mai bun proiect curatorial pentru „Infernul”, textele lui Martinelli sunt traduse și montate în Franța, Belgia, Statele Unite, Germania, Slovacia, Chile și Brazilia.

„Participanții la workshop-ul «Către Divina Comedie» vor lucra folosind vocea și muzica pentru a contura și pentru a înțelege mai bine conceptul de cor teatral, «partitura» fiind reprezentată de cânturi din «Divina Comedie» de Dante Aligheri. «Către Divina Comedie» face parte din prima etapă a programului de amploare Dante 2021. Programul include ateliere de formare, participarea activă la spectacolul Purgatoriu, Ravena/Matera 2019 (regia Marco Martinelli și Ermanna Montanari) și va culmina, în anul 2021, cu crearea unui spectacol de mari dimensiuni (Paradisul), care se construiește cu concursul comunității locale și care pleacă de la experiențele acesteia. Timișoara va găzdui și va lua parte, în 2021, la spectacolele Infernul, Purgatoriul și Paradisul, întregind parcursul dantesc și avându-i drept ghizi pe Martinelli și Montanari. Astfel, sute de locuitori ai orașului vor deveni creatori și actanți ai spectacolelor”, ne transmit reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Programul Dante 2021, pentru anul 2018, cuprinde: un workshop în perioada 16-18 octombrie; o dezbatere cu titlul „Theatre and Democracy”, în 16 octombrie, parte a proiectului Café 21; în 20 și 21 octombrie vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Fideli iubirii” (Teatro delle Albe) în Sala Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara și ateliere de teatru în perioada 22 octombrie – 9 decembrie conduse de 10 mentori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor