Incepe BAC-ul! Peste 5.000 de elevi din Timis intra in focul examenelor

De Adrian Panduru
Incepe BAC-ul! Peste 5.000 de elevi din Timis intra in focul examenelor
© TION - Incepe BAC-ul! Peste 5.000 de elevi din Timis intra in focul examenelor
Examenul de Bacalaureat nu este departe. Mai sunt câteva zile şi liceenii intră în focul examenelor. S-au cam terminat petrecerile de final de an, iar elevii de clasa a XII-a sunt pe ultima sută de metri cu învăţatul. Aflați calendarul examenului de Bacalaureat 2015.


Săptămâna viitoare, mai precis în perioada 8-10 iunie 2015, va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

În Timiş, în 56 de unități de învățământ de nivel liceal se vor susține probe de competențe. Comisia județeană a numit, în fiecare unitate care are clase terminale, cu excepția a două unități de nivel liceal particular, neacreditate, o comisie de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Așadar, deși sunt 58 unități de învățământ ce au clase terminale, probe de competențe se susțin în 56 dintre acestea.

Până la acest moment (pot exista ușoare corecții în aplicație, datorită unor posibile erori la introducerea elevilor în sistemul informatic, în aceste zile), Timişul are un număr de 5.193 candidați înscriși la examenul de Bacalaureat. Comisiile de bacalaureat pentru evaluarea competențelor se compun din: președinte – directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ; secretar – un cadru didactic cu abilitați în operarea pe calculator/informatician; membri – 1-2 cadre didactice; asistenți – câte două cadre didactice, de altă specialitate decât cea la care se susține proba, pentru fiecare sală în care se desfășoară probe scrise sau practice de examen, profesori examinatori – profesori de specialitate, pentru fiecare disciplină de examen la care se susțin probe de evaluare a competenţelor.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015:

8 – 10 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
10 – 12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
15 – 19 iunie: Evaluarea competenţelor digitale – proba D
22 – 26 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
29 iunie: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie: Limba şi literatura maternă proba E)b) – probă scrisă
1 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie: Afişarea rezultatelor finale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !