Încep înscrierile pentru o nouă ediție a RoboTEC

De Marcel Hoster
Încep înscrierile pentru o nouă ediție a RoboTEC
© foto: RoboTEC
Se caută cei mai bun creatori de roboți și inteligență artificială. Peste câteva zile demarează înscrierile pentru viitoarea ediție a concursului RoboTEC, inițiativa celor de la Liga AC pentru descoperirea celor mai bune talente în domeniu.

Duminică, 9 decembrie, încep înscrierile pentru cea de-a cincea ediție a RoboTEC (Robot Engineering Contest), proiectul celor de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara. RoboTEC, care va avea loc în perioada 22 – 24 martie 2019, la Timișoara, se adresează studenților și tinerilor pasionați de robotică și inteligență artificială, care doresc să-și testeze cunoștințele prin cele șapte probe puse la dispoziție de către organizatori: Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo și Freestyle.

Probele de Line Follower constau în abilitatea robotului de a parcurge un traseu prestabilit, într-un timp cât mai scurt. Spre deosebire de prima probă, Line Follower Enhanced presupune parcurgerea unui traseu mai dificil, acesta conținând și obstacole. Proba de Line Follower Turbo presupune echiparea robotului cu o turbină electrică pentru a-l menține la sol datorită traseului care va conține o buclă și o porțiune nouă.

Prin proba de Maze se testează capacitatea roboților de a parcurge un traseu, printr-un labirint, în cel mai scurt timp posibil.

Probele de Sumo vor testa aptitudinile a doi roboți de a rămâne în interiorul unei arene de luptă. Diferențele între Mini Sumo și Mega Sumo constau în mărimea și greutatea robotului, precum și dimensiunile arenelor pe care aceștia vor concura.

În cea de-a șaptea probă, Freestyle, imaginația participanților este pusă la încercare și se adresează roboților care nu sunt calificați pentru celelalte categorii. Scopul este crearea unui robot care să fie cât mai unic și mai interesant.

Concurenții vor avea ocazia de a interacționa cu cadrele didactice din acest domeniu, precum și cu specialiști din industria IT ai firmelor partenere. Totodată, participanții vor avea ocazia de a vizita atracțiile locale.

În cadrul concursului se pot înscrie echipe de câte trei persoane, ce pot fi ghidate de către un mentor, fiind posibilă participarea la mai multe probe. Pentru cea de-a V-a ediție RoboTEC, înscrierile se pot face aici. Persoanele ce necesită obținerea vizei se pot înscrie până în data de 31 ianuarie, iar pentru restul candidaților acestea vor fi deschise până în luna martie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor