Inca 100.000 de lei pentru ca alesii sa se vada la TV

De A.S.
4Comentarii
Inca 100.000 de lei pentru ca alesii sa se vada la TV
© TION: Inca 100.000 de lei pentru ca alesii sa se vada la TV
Printr-un nou proiect de hotărâre care urmează să fie supus spre aprobare în plenul Consiliului Local Timişoara se propune alocarea sumei de 100.000 de lei de la bugetul local pentru ca şedinţele de consiliu să fie transmise în continuare pe un post local de televiziune în acest an. În 2014 s-au alocat 70.000 de lei pentru acest proiect şi s-au transmis şedinţele CLT timp de două luni.

La iniţiativa primarului Nicolae Robu, aleşii Timişoarei au adoptat, în vara anului trecut, în luna iunie, o hotărâre care prevedea transmiterea în direct, pe un post de televiziune la nivel local, a şedinţelor de consiliu local. La fel, şi difuzarea dezbaterilor publice şi a întâlnirilor avute de conducerea municipalităţii cu cetăţenii.

Totul, pentru mai multă transparenţă şi pentru ca cetăţenii să fie informaţi “obiectiv” cu privire la activitatea administraţiei locale şi procesul decizional, afirmau atunci oficialii primăriei. Pentru asta s-a stabilit atunci să se plătească 70.000 de lei de la bugetul local, pentru anul 2014. A urmat atribuirea contractului, iar reprezentanţii municipalităţii spun că s-au transmis şedinţele de plen ale CLT din noiembrie şi decembrie, la Tele Europa Nova.

Acum, Executivul Primăriei Timişoara propune continuarea acelui proiect. Mai exact, să se aloce suma de 100.000 de lei de la bugetul local pentru difuzarea în direct pe posturi de televiziune la nivel local a şedintelor de plen ordinare şi extraordinare ale Consiliului Local pe o perioadă de 12 luni calendaristice.

Cum s-a ajuns la această sumă?

„Pentru următoarele 12 luni calendaristice, estimăm un număr de 40 de şedinţe de plen ordinare şi extraordinare şi considerăm că suma necesară derulării acestui proiect este 100.000 lei, TVA inclus, alocată de la bugetul local. Această sumă a rezultat în urma studiului de piaţă efectuat în anul 2014, care a stat la baza procesului de cumpărare directă care s-a desfăşurat conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, respectiv 1.950 lei fără TVA, preţ pentru fiecare şedintă de plen cu durata între 2-5 ore, pentru un număr estimat de maxim 40 de şedinţe pentru 12 luni”, explică autorităţile locale în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Aleşii locali vor avea ultimul cuvânt de spus în privinţa continuării acestui proiect şi a alocării de fonduri.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor