Inca 1 milion de euro pentru noua sala polivalenta a Timisoarei. Ar trebui sa fie gata in 2015

De Alina Strugariu
11Comentarii
Inca 1 milion de euro pentru noua sala polivalenta a Timisoarei. Ar trebui sa fie gata in 2015
© Inca 1 milion de euro pentru noua sala polivalenta a Timisoarei (foto: arhiva)
Peste 2 milioane de euro au fost alocaţi până în prezent de la bugetul local al Timişoarei pentru noua sală polivalentă pe care primăria o construieşte în parteneriat cu Universitatea Politehnica, aleşilor li se cere acum să mai aprobe 1 milion de euro. Autorităţile locale încă speră ca sala de 3.000 de locuri din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, aflată de ani buni în construcţie, să poată fi terminată în 2015. Trebuia să fie gata de mai bine de un an…

Consiliul Local Timişoara s-a asociat cu Universitatea Politehnica, în primăvara anului 2013, pentru finalizarea lucrărilor la noua sală polivalentă din zona Stadionului Dan Păltinişanu.

Sala era de fapt un obiectiv de investiţie al UPT pornit prin 2008 şi ajuns în blocaj după ce Guvernul nu a mai alocat bani pentru această construcţie. Un alt blocaj a fost reprezentat apoi de intrarea în insolvenţă a antreprenorului general, firma Marati, au explicat autorităţile locale.

Şi a intervenit primăria, care s-a asociat cu Politehnica pentru finalizarea lucrării, sala de 3.000 de locuri urmând să fie exploatată ulterior în comun.

În momentul asocierii cele două părţi au convenit şi ca termenul de finalizare să fie 30 iunie 2014. Nici vorbă să poată fi dată însă în folosinţă, fiind ratată şi organizarea Campionatului European de Baschet Feminin acolo. Competiţia s-a desfăşurat la Sala Olimpia, care a trecut de asemenea prin lucrări pentru a putea găzdui acest campionat în condiţiile cerute.

În ceea ce priveşte finanţarea obiectivului, în trecut a fost aprobată alocarea sumei de 10 milioane de lei de la bugetul local, iar acum aleşilor li se cere, printr-un nou proiect de hotărâre, să îşi dea acordul pentru o suplimentare de 4,8 milioane de lei, pentru modificarea contractului de asociere prin act adiţional.

Asta ar însemna peste 3,3 milioane de euro doar de la primărie pentru sala polivalentă, valoarea totală a investiţiei fiind de aproape 6,8 milioane de euro.

Suplimentarea a fost cerută de conducerea UPT pentru finalizarea obiectivului în 2015. Nu este prezentată însă o dată exactă.

„Valoarea totală aprobată a obiectivului de investiţii este de 29.970 mii lei. Universitatea Politehnica Timişoara a efectuat până în prezent plăţi în valoare de 12.660 mii lei, iar pentru anul 2015 au fost aprobate fonduri de la bugetul de stat în valoare de 2.500 mii lei. Consiliul Local al Municipiului Timişoara a aprobat, în anul 2013, pentru finanţarea obiectivului, suma de 10.000 mii lei. În vederea finalizării obiectivului de investiţii în anul 2015, este necesară suplimentarea fondurilor alocate de către Primăria Municipiului Timişoara cu suma de 4.800 mii lei”, spune rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban.

Primarul Nicolae Robu declara, în cursul lunii trecute, că speră ca sala polivalentă să poată fi finalizată în această toamnă, explicând că… se lucrează greu cu anumiţi subcontractanţi, dar că lucrările vor avansa rapid după ce se finalizează complet acoperişul şi că achiziţiile de echipamente sunt deja făcute.

Articole pe aceeași temă:

Despre raul cel mai mic, la noua sala polivalenta din Timisoara, cu primarul Robu11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor