În toamnă se scot la licitație proiectarea și execuția descărcării de pe autostradă pe Calea Aradului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
13Comentarii
În toamnă se scot la licitație proiectarea și execuția descărcării de pe autostradă pe Calea Aradului
© foto: Adrian Panduru/Tion
Lucrările la drumul care leagă Calea Aradului de Autostrada A1 pot începe în curând. Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, prezentă joi la Timișoara, a dat asigurări că în luna septembrie se va semna contractul cu Compania Națională de Infrastructură Rutieră, care va scoate la licitație proiectarea și execuția.

Drumul urmează să facă legătura între șoseaua spre Arad și autostradă, urcarea de la Giarmata. Practic, tronsonul de 10 kilometri începe de la intersecția cu Sânandrei, pe drumul spre Arad (DN 69) și merge spre Giarmata, unde este urcarea pe autostradă, trecând prin zona Becicherecului.

„Descărcarea din autostradă, care conectează DN 69 cu A1, Calea Aradului – am discutat cu președintele CJ Timiș de acest proiect, CNAIR în septembrie semnează contractul de finanțare pentru proiectare și execuție, cu o durată de 26 de luni, a drumului în lungime de 10 kilometri. Avem finanțare asigurată – 240 milioane lei pentru descărcarea Calea Aradului, proiectare plus execuție”, a spus ministrul, joi, la Timișoara.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

„Este un proiect cu studiul de fezabilitate realizat, un proiect care a obținut avizele de mediu, un proiect care va obține finanțarea. Descărcarea de pe Calea Aradului va prinde contur, va fi scoasă la licitație”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Sectorul de autostradă Timişoara – Arad a fost dat în folosinţă în cursul anului 2012. Traficul atras de Autostrada A1 Arad – Timișoara este descărcat pentru accesul în orașul Timișoara, dar și conexiunea cu alte drumuri adiacente orașului Timișoara prin intermediul nodului Giarmata în DJ 691 și a nodului Izvin, în DN 6. Pentru descărcarea traficului rutier de pe autostrada Arad – Timișoara este necesar acest drum de legătură.

Drumul de legătură începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est spre Autostrada A1. Traseul se racordează la Autostrada A1 cu realizarea unui nod rutier de tip „trompetă”. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza pentru care este proiectat este de 100 kilometri pe oră.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor