In Timis, in prima etapa de inscriere in clasa zero au ramas 116 cereri nesolutionate

De Valentin Rusu
In Timis, in prima etapa de inscriere in clasa zero au ramas 116 cereri nesolutionate
© TION - Aura Danielescu
În Timiş au mai rămas cereri de înscriere a copiilor în clasa zero nesoluţionate, dar nu foarte multe. Ca urmare a centralizării, la nivelul județului Timiș, a rezultatelor finale privind admiterea elevilor în unitățile de învățământ, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, 97,88% dintre cererile de înscriere depuse în prima etapă au fost admise.

Pentru cele 2,12% dintre cererile respinse în această primă etapă există, însă, locuri și se vor putea soluționa în a doua etapă de înscriere, care debutează în data de 25 martie.

Din totalul celor 5.466 de cereri depuse au fost admise: 4.318 în cadrul fazei I a primei etape de înscriere în învățământul primar, fază în care au fost înmatriculați copiii aparținând circumscripției școlare pentru care s-a optat; 1.017 în cea de-a doua fază a etapei I, fază în care s-au procesat cererile părinților pentru copiii proveniți din afara circumscripției, 15 în cea de a treia fază a etapei I, fază în care s-au procesat cererile părinților ce au avut bifată opțiunea de revenire la școala de circumscripție.

„În cadrul etapei I nu au fost soluționate, fiind respinse, un număr de 116 cereri, formulate de părinți pentru copii ce nu aparțineau circumscripției școlare. Menționăm că cele 116 de cereri nu au putut fi soluționate în cadrul fazei a treia a etapei I, deoarece părinții/tutorii legali nu au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție. Toate vor putea fi soluționate în cea de-a doua etapă de înscriere”, spune președintele Comisiei Județene de Înscriere în Învățământul Primar prof. Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct de Timiş.

După finalizarea primei etape de înscriere în învățământul primar, la nivelul județului Timiș, situația se prezintă în felul următor:

– 268,5 clase învățământ de stat (învățământ tradițional cu predare în limba română, învățământ tradițional cu predare în limba maghiară, învățământ tradițional cu predare în limba germană, învățământ tradițional cu predare în limba romani, învățământ tradițional cu predare în limba sârbă și alternativele educaționale).
– 7 clase pregătitoare învățământ special;
– 8 clase pregătitoare învățământ privat;

„Numărul total de clase pregătitoare pe județul Timiș este de 283,5, cu o capacitate de locuri de 7.338. Numărul copiilor admiși în etapa I este 5.350 și numărul locurilor libere pentru etapa a II-a este de 1.988″, spune Danielescu.

În intervalul 17-21 martie au fost soluționate de către unitățile de învățământ și, după caz, cu acordul ISJ Timiș, cererile de înscriere depuse de către părinții care au solicitat înscrierea copiilor la școala de circumscripție, direct în clasa I. Astfel au fost depuse un număr de 114 cereri (45 solicitări pentru copii ce împlinesc 7 ani până la 31 august 2014 inclusiv, 61 solicitări pentru copii ce împlinesc 7 ani în intervalul 1 septembrie 2014-31 decembrie 2014 și 8 cereri pentru copii ce împlinesc 7 ani după 31 decembrie 2014).

Din cele 114 cereri depuse, au fost soluționate un număr de 113 cereri, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor