In Timis, cadrele didactice nu au voie sa adune bani pentru scoala

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
1Comentariu
In Timis, cadrele didactice nu au voie sa adune bani pentru scoala
© TION - Cornel Petroman
După izbucnirea scandalului referitor la banii ceruţi de un profesor părinţilor, la Bucureşti (pentru cadouri destinate directorilor de şcoală), acum, finanţarea venită din direcţia părinţilor este privită circumspect, iar Inspectoratul Şcolar Timiş nu încurajează contribuţia părinţilor cu bani pentru şcoală.

„În urma gravelor incidente produse la unele unităţi de învăţământ din Bucureşti, în care s-au cerut sume de bani – vom insista şi asupra acestor chestiuni. Nimeni, în afară de părinţi, nu are voie să adune sume de bani, să colecteze şi nici să le gestioneze. Părinţii pot aduna bani, dar ei sunt cei care gestionează aceste sume de bani. Sunt comitetele de părinţi pe clasă, consiliile reprezentative de părinţi pe şcoală. Pot întemeia acele asociaţii ale părinţilor, pentru că au personalitate juridică. Noi nu am încurajat şi nici nu vom încuraja astfel de contribuţii pentru clasă. Pentru clasă sunt contribuţii minime. Insistăm foarte mult pe corectitudinea cadrelor didactice în relaţiile cu părinţii. În mod normal, comitetul de clasă nu e nevoie să adune bani, ori, dacă adună, adună un leu. Cadrele didactice nu se vor amesteca în gestionarea şi adunarea banilor”, spune inspectorul şcolar general de Timiş Cornel Petroman.

Practic, reprezentanţii inspectoratului spun că părinţii adună bani, de obicei, pentru consumabile – săpun, hârtie igienică, ori alte lucruri necesare elevilor.

„Nu vorbim de dotări substanţiale, de mobilier şcolar. Dotarea unei săli de clasă depinde de asociaţia de părinţi de la clasa respectivă – dotări care se fac de asociaţia de părinţi. Controlul trebuie făcut de către părinţii care adună banii respectivi. Părinţii sunt suverani în această problemă. O investiţie nu se poate face, fie ea plasmă sau hârtie de toaletă, fără aprobarea acestei comisii”, spune inspectorul şcolar general adjunct de Timiş Halasz Ferenc.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor