În curând începe SocolArt, incubatorul cultural unde publicul va avea parte de concerte, expoziții, filme, întâlniri cu tineri artiști și discuții cu manageri culturali!

De A. M. A.
În curând începe SocolArt, incubatorul cultural unde publicul va avea parte de concerte, expoziții, filme, întâlniri cu tineri artiști și discuții cu manageri culturali!
© foto: SocolArt
SocolArt, incubator cultural, continuă proiectul de formare în managementul cultural inițiat în anul 2017, iar pentru ediția din acest an au fost selectați 10 tineri, în urma unui open call lansat la nivel național.

Asociația Ataraxia organizează în perioada 13 – 19 iulie, în localitatea Socolari (județul Caraș-Severin) SocolArt – incubator cultural, unde publicul este așteptat să participe la concerte, expoziții, filme, întâlniri cu tineri artiști și discuții cu manageri culturali de excepție, prezenți la eveniment.

SocolArt – incubator cultural este conceput în jurul a două perspective de importanţă majoră: Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii şi dezvoltarea hub-ului cultural Ciclova – Ilidia – Socolari – Potoc. Continuă totodată proiectul de formare în managementul cultural inițiat în anul 2017, iar pentru ediția din acest an au fost selectați 10 tineri, în urma unui open call lansat la nivel național.

„Acest hub cultural oferă, în primul rând, un cadru de formare și profesionalizare, va aşeza la aceeaşi masă de lucru tineri artiști și manageri culturali de excepție, artiști și manageri culturali care au devenit brand-uri ale culturii române, atât pe plan național, cât și pe plan european, și artişti, operatori și manageri culturali rezidenți” – precizează Mateea Marin, președintele Asociației Ataraxia.

Rezidenții selectați vor participa la modulul de învățare formală și non-formală, în hub-ul cultural Ciclova-Ilidia – Socolari – Potoc, în cadrul căruia vor dobândi noi experiențe în cadrul atelierelor conduse de zece artiști și manageri culturali. Pe parcursul modulului din hub, vor avea loc spectacole/performance-uri/expoziții ce aparțin unor artiști consacrați, în urma cărora vor avea loc dezbateri cu creatorii invitați.

De asemenea, va fi deschisă și expoziția Grup Socolari, care va fi vernisată de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 17:00, la Pinacoteca Socolari.

Publicul este așteptat la toate evenimentele, mai puțin la modulele de curs, care sunt destinate exclusiv rezidenților. Intrarea la evenimente este gratuită. Consultați programul AICI.

Socolart – incubator cultural este realizat în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara și Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Primăriei comunei Sasca Montană și al Casei Thea Socolari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor