Impuls: Timișoara în (Re)Construcție! – un nou eveniment marca TM2021

De A. M. A.
Reactualizat la:
Impuls: Timișoara în (Re)Construcție! – un nou eveniment marca TM2021
© foto: TM2021
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Sezonul România-Franța și Institutul Francez din Timișoara pun la cale o serie de spectacole de teatru și dans prin care își doresc să depășească barierele clasicului!

În perioada 10-14 iulie, în orașul de pe Bega va avea loc o serie de spectacole de dans și teatru, dar și întâlniri față în față cu artiști, sub umbrela unui eveniment mare, „IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție”, organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Sezonul România-Franța (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara!

Astfel, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântu Gheorghe se vor transforma în scene de spectacol, timp de 4 zile! Dansuri, jonglerii surprinzătoare și teatru experimental vor putea fi savurate de către publicul din Timișoara!

„Orașul nostru se transformă, se reconstruiește. La fel ca el, și oamenii, și mentalitățile se schimbă. Tema aleasă, Timișoara în (Re)Construcție este o temă actuală pentru că orașul este în continuă transformare. Și, alături de el, și noi ne transformăm, mental și spiritual”, ne transmit cei de la Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii!

Evenimentul IMPULS vrea să fie o provocare pentru timișoreni, o artă experimentală care vrea să „spargă baiere” prin seria de spectacole de teatru și dans în aer liber, în piețele orașului nostru. Pe lângă asta, artiștii vor sta la o cafea cu spectatorii și le vor răspunde la întrebări a doua zi după spectacol.

Miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la 21.30, în Piața Sfântul Gheorghe vor avea loc două spectacole puse în scenă de compania franceză G. Bistaki, care este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa! Iar cei 5 artiști-dansatori vor veni la Timișoara cu Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeți, pentru a da o valență artistică obiectelor uzuale.

În Piața Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019, de la ora 17.00 și de la ora 20.00 va avea loc Transports Exceptionnels, un dans inedit jucat deja în peste 50 de țări, pus în scenă de Cie Beau Geste din Franța. Artistul Dominique Boivin are câteva creații emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică și dans.

Duminică, 14 iulie, de la ora 20.00, în Piața Sf. Gheorghe va avea loc spectacolul de dans contemporan „Cadre și Forme” pus în scenă de coregrafa Louise Kelsey, din Marea Britanie și Lavinia Urcan, de la Unfold Motion.

Sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piața Libertății se va juca spectacolul „Copiii Revoluției” adus la Timișoara de Teatrul Ósmego Dnia, unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia! Această producție a Teatrului Ósmego Dnia folosește medii și tehnici diferite: proiecții video, scene în mișcare, dans și păpuși, muzică.

„Copiii Revoluției este un spectacol dedicat nu numai celor care doresc revoltă, ci și celor care au sperat un viitor mai bun pentru toți, celor care nu au experimentat niciodată victoria, ci doar alte dezamăgiri”, ne transmit cei de la TM2021.

În fiecare zi după spectacol, publicul este invitat de către actorii și dansatorii implicați la discuții libere, la Cafea cu Artiștii, începând cu ora 11.00 pe strada Alba Iulia nr. 2 parter, pe colț cu Piața Victoriei. Cu această ocazie, spectatorii vor putea intra în contact cu artiștii, le vor putea pune întrebări și vor putea afla mai multe despre arta și ideile lor. Intrarea este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor