Imagini video cu momentul prabusirii portii de intrare in Timisoara, in timpul furtunii

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
37Comentarii
Imagini video cu momentul prabusirii portii de intrare in Timisoara, in timpul furtunii
© Foto: Ramona Băluțescu
Momentul în care poarta de intrare în oraș a căzut peste mașina tânărului Vlad Baici a fost filmat. Studentul de 24 de ani nu a mai avut nicio șansă, pompierii fiind nevoiți să taie autoturismul pentru a-l scoate dintre fiare. Atenție! Urmează imagini ce vă pot afecta emoțional!

Duminică după-amiază, în timpul vijeliei devastatoare care s-a lăsat peste Timișoara, tânărul de doar 24 de ani a pierit sub greutatea porții de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit peste autoturismul lui.

Din filmulețul postat de utilizatorul Facebook Leo Luke se vede exact clipa în care structura uriașă l-a ucis pe tânărul student din Timișoara. O secundă ar fi contat extrem de mult pentru tânărul Vlad Baici. Polițiștii au început o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de prăbușirea construcției.

Modernizare de 50.000 de euro

Poarta de intrare în oraș a fost modernizată de primărie în 2015, cu peste 50.000 de euro. De lucrări s-a ocupat firma Stareto SRL din Timișoara, care a mai avut și alte contracte cu municipalitatea. De exemplu, a modernizat Sala de Consiliu a Primăriei și a reabilitat și Clinica de Oftalmologie a Spitalului Municipal. Nu s-a organizat licitaţie publică, ci vorbim despre o încredinţare directă. Pe poartă stătea scris „Timisoara, orasul declansarii revolutiei romane din Decembrie 1989”.

Primarul Nicolae Robu susține că poarta a fost construită inițial în timpul comunismului, prin 1980, și că tot ceea ce a făcut municipalitatea acum doi ani a fost să o modernizeze, „mai bine zis să o estetizeze”. Mai mult, la recepție nu a fost ridicată nicio problemă.

Edilul-șef explica zilele trecute ce fel de lucrări s-au efectuat odată cu modernizarea structurii uriașe de pe Calea Lugojului.

„Acea poartă a fost construită în timpul comunismului, în anii 1980, deodată cu cea similară de pe Calea Aradului. Ea trebuia să fie una foarte solidă, pentru că a fost gândită să fie suport pentru o cortină care să blocheze traficul auto în situații excepționale, în contextul în care, în acea perioadă, un grup de cetățeni au furat arme și autoritățile vremii au avut mari dificultăți în a-i prinde (am înțeles că până la urmă respectivii ar fi fost toți împușcați). În 2014-2015 s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme – cel puțin la nivelul caietului de sarcini – cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de primărie”, declara Robu.

Primarul Timișoarei a citat și din caietul de sarcini. Astfel, intervențiile făcute au fost: desprindere litere volumetrice existente, desfacere ornamente existente, curățire rugină, grunduire și vopsire confecții metalice, reparații tencuieli la stâlpi, placare fețe văzute cu plăci fibrociment, refacere instalație electrică și priză de pământ, montare litere volumetrice, semnale luminoase, lucrări de organizare șantier și transport moloz.

Edilul-șef susține că firma Stareto a fost aleasă conform legii pentru a face „estetizarea”, iar la recepție nu a fost găsită nicio problemă.

„Recepția lucrării s-a făcut de către comisia de recepție instituită special în acest scop, conform legii. Nimeni nu a sesizat vreo problemă structurală, nici la expertiză, nici la proiectarea intervențiilor vizând estetizarea, nici la execuție, nici la recepție. Având în vedere pierderea unei vieți omenești, Procuratura a declanșat o anchetă. Suntem convinși că, în cadrul anchetei, se vor clarifica toate aspectele de clarificat în astfel de situații. Ne exprimăm, și cu această ocazie, regretul profund că un tânăr și-a pierdut viața în urma prăbușirii porții și întreaga compasiune pentru familia îndurerată, rudele și prietenii săi”, mai spunea Robu zilele trecute.

Video: Facebook

Din păcate, mai multe persoane au decedat în urma furtunii puternice care s-a abătut asupra Timișoarei. O victimă s-a înregistrat la Grădina Zoologică, după ce un copac a căzut și a strivit o femeie, iar cea de-a doua, pe Calea Lugojului, după ce poarta de intrare în oraș a căzut peste o mașină. Alt...
Un om și-a pierdut viața în urma furtunii care s-a năpustit duminică după-amiază asupra Timișoarei, după ce poarta de intrare în oraș s-a prăbușit peste mașina lui. Tânărul Vlad Baici avea 24 de ani și era student la Medicină. Poarta despre care vorbim a fost modernizată acum doi ani, la comanda Pri...37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor