Imagine dezolanta dintr-un spital din Timisoara, virala pe internet: pereti murdari si noptiere ruginite

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
52Comentarii
Imagine dezolanta dintr-un spital din Timisoara, virala pe internet: pereti murdari si noptiere ruginite
© Foto: Anamaria Czap
O fotografie surprinsă la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a ajuns virală pe Internet. Cuvintele sunt de prisos. În fotografie, un bătrân stă pe un pat vechi de zeci de ani, în fața unui perete scorojit, iar mediul este unul degradant. Conducerea spitalului transmite că unitatea sanitară se află în renovare și că din cauza numărului mare de pacienți a fost nevoită să cazeze bolnavi și în spațiile care nu au fost refăcute.

Fotografia cu bătrânul aflat pe patul de spital, într-un mediu dezolant, cu pereți murdari și degradați, cu noptiere în care rugina a săpat ani și ani și un pat care „a făcut războiul” a făcut înconjurul Internetului.

„Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș!!! Nu mai am cuvinte să comentez … cred că imaginile spun totul … Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare … Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere!!! Și sfatul meu … încercați să vă păstrați sănătoși … dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce”, scrie cea care a surprins acest cadru – Anamaria Czap.

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara spune că unitatea sanitară se află în renovare și că sunt saloane unde reabilitarea încă nu a ajuns, iar din cauza numărului mare de pacienți, bolnavii au fost cazați și acolo. Conducerea spitalului ne-a pus la dispoziție și imagini cu spațiile renovate.

„Spitalul este chiar în plină activitate de renovare și refacere. Toate geamurile și spațiile au fost deja schimbate. O parte dintre saloane sunt deja reabilitate complet: zugrăvit, instalație electrică, paturi noi aduse, dar, din păcate, sunt și saloane unde nu s-a terminat reabilitarea și, din nefericire, au fost cazați și pacienți acolo, din cauza numărului mare al oamenilor bolnavi. Nu puteam să-i trimitem acasă că nu avem unde să-i ținem, avem, doar că sunt improprii încă și după 40 de ani, în sfârșit, spitalul se renovează complet”, a spus Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului ”Victor Babeș” Timișoara.

Renovarea se face cu bani de la Primăria Timișoara, acum se renovează toată aripa de Pneumologie, urmând ca atunci când se termină acolo să se facă reabilitări atât în aripa de Infecțioase, cât și în corpul administrativ. S-a achiziționat deja un Computer Tomograf și un aparat Rontgen.

Pe parcursul anului 2017, la acest spital s-au făcut investiții de 9,6 milioane lei, din fondurile Primăriei Timișoara.

UPDATE: Robu susține că alta este adevărata față a Spitalului „Victor Babeș”

Deși nu contestă veridicitatea imaginilor prezentate de tion.ro și de posturile naționale de televiziune, primarul Nicolae Robu susține că majoritatea saloanelor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost deja renovate. El a postat pe Facebook o serie de poze făcute imediat după renovarea unor saloane și susține că aceasta este adevărata față a spitalului.

27545673_1766649966712863_6010836235105924683_n

„ADEVĂRATA FAȚĂ ACTUALĂ A SPITALULUI DE BOLI INFECȚIOASE DIN TIMIȘOARA!

În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos.

După zeci de ani – aproape o jumătate de secol! – în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pentru că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ! Ironia soartei este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conștiința împăcată că mi-am făcut și îmi fac datoria!”, a scris Robu pe Facebook.

Totuși, el recunoaște că în saloanele parcă desprinse din filmele de groază au fost cazați pacienți, însă susține că și acestea sunt în curs de renovare.

„P.S. Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice – acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității! – , neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos)”, a mai scris Robu pe Facebook.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor