Igiena dentara si vizita bianuala la stomatolog – cele mai bune arme de preventie pentru diferitele boli ale dintilor

Igiena dentara si vizita bianuala la stomatolog – cele mai bune arme de preventie pentru diferitele boli ale dintilor
ADVERTORIAL. La cabinetul Ultra-Med din Timișoara vă întâmpină specialiști care fac totul pentru ca dumneavoastră să plecați de acolo zâmbind, chiar dacă ajungeți pe scaunul stomatologic cu dureri de dinți. Aici beneficiați de toate tipurile de tratamente, dar nu trebuie să uitați că igiena dentară este cea mai bună armă de prevenţie a diferitelor boli ale dinţilor. Nu renunțați la controalele periodice, la vizitele la stomatolog – și acestea sunt, alături de igiena dentară, arme pentru a vă apăra de durerile de dinți.

În cele ce urmează, vă prezentăm un interviu realizat cu Lavinia Martinescu, medic stomatolog, medic rezident chirurgie dento-alveolară, pentru a vedea de ce servicii puteţi beneficia la Ultra-Med, şi cum puteți preveni apariția bolilor de dinți.

Vine sezonul rece şi parcă durerile de dinţi sunt mai acute (această problemă este reclamată de unii oameni, chiar dacă unii spun că este o falsă problemă). De aceea întrebăm specialiştii. Există măsuri de precauţie? Este doar o falsă problemă?

Durerile de dinţi nu sunt sezoniere. De asemenea nu au ca și cauză nici „trasul curentului’’. Durerile dentare sunt cauzate de complicaţiile cariei dentare sau de infecţiile grefate la nivelul gingiei sau a osului alveolar. Grija constantă faţă de dinții noştri ne fereşte de aceste dureri, pe care mulţi semeni le asociază sezonului rece.

ultra med 2

Cum trebuie să ne îngrijim dinții pentru a nu avea probleme, în afară de controlul stomatologic periodic?

Igiena dentară este cea mai bună armă de prevenţie a diferitelor boli ale dinţilor. Fiecare zi trebuie începută şi încheiată cu periajul dentar. Acesta este un obicei, o rutină zilnică. Cea mai importantă este tehnica periajului dentar. Periuţa se aşează într-un unghi de 45 grade faţă de axul dinţilor periaţi, perii fiind plasați jumătate pe gingie, jumătate pe dinţi. Mişcările de periere sunt rotative, dinspe gingie spre vârful dintelui. după realizarea uni ciclu de aproximativ 10 mişcări de rotaţii se poate trece la următorul grup dentar. Se pot folosi mijloace suplimentare de igienă, cum ar fi aţă dentară şi apă de gură. Oricine îşi doreşte o respiraţie proaspătă… Bineînţeles, vizita bianuală la medicul dentist este necesară pentru depistarea celor mai mici probleme şi rezolvarea lor timpurie.

În ceea ce priveşte estetica dinţilor, ce paşi ar trebui să urmeze, în cabinetul dumneavoastră, un pacient care vrea un zâmbet mai strălucitor şi s-a săturat să se spele cu bicarbonat de sodiu şi să dea banii pe vreo pastă de dinţi „minune”?

Estetica dentară este un capitol foarte vast în stomatologia zilelor noastre. Ea poate varia de la tratamente chirurgicale prin implanturi dentare la restaurări protetice cu faţetele ceramice, tratamente ortodontice de îndreptare a dinţilor sau restaurări directe prin obturații cu materiale fizionomice. O metodă uzuală de estetică este albirea dentară. Această se realizează cu ajutorul unor geluri speciale de albire. Totuşi, rezultate maxime se obţin cu ajutorul fațetelor ceramice dentare. Acestea sunt nişte „foiţe” din ceramică care se lipesc pe suprafaţa dinţilor modificând forma, culoarea şi uşoarele deplasări ale dinţilor.

Metoda de tratament se alege în funcţie de necesităţile pacientului, precum şi doleanţele acestuia. Fiecare plan de tratament este unic şi personalizat.

ultra med 08.09

Care sunt atuurile dumneavoastră faţă de celelalte cabinete, ce le oferiţi pacienţilor care vin cu o „falcă în cer şi una în pământ” şi pleacă zâmbind?

Medicii cabinetului nostru investesc permanent în educaţia lor pentru a putea acoperi o gamă cât mai largă de tratamente de calitate, de la tratamente endodontice la tratamente de chirurgie dento-alveolară sau estetică dentară.

La cabinetul nostru veţi fi înconjurat de profesionalism şi un ambient plăcut. Obiectivul nostru este să alegem cel mai bun plan de tratament pentru pacientul nostru, în concordanţă cu doleanţele şi exigenţele lui. Se prezintă opţiunile de tratament, se explică etapele clinice şi tehnice, apoi se alege soluţia cea mai potrivită pentru pacient.

Se poate veni și „în urgență” la cabinetul dumneavoastră?

Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact. O urgență reprezintă întotdeauna o prioritate și tratamentul ei își găsește loc în cabinetul nostru în ziua respectivă, indiferent de numărul programărilor celorlalți pacienți.

Contact cabinetul Ultra-Med: str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767.

www.ultra-med.ro
Regulament de plasare a anunturilor