Guvernantii taie sperantele soferilor banateni. Autostrada Lugoj – Deva ar urma sa fie gata in trimestrul 3 din 2018

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
19Comentarii
Guvernantii taie sperantele soferilor banateni. Autostrada Lugoj – Deva ar urma sa fie gata in trimestrul 3 din 2018
Cu trei loturi aflate în lucru, fiecare la un stadiu al construcției în jurul valorii 40% din total, autostrada Lugoj – Deva este anunţată de Ministerul Fondurilor Europene că va fi gata doar în trimestrul 3 din 2018! Să sperăm că nu se va ajunge la aşa ceva şi proiectul va fi finalizat mai devreme.


Un document emis de Ministerul Fondurilor Europene prezintă o informaţie care pare a fi o glumă. Conform acestuia, autostrada Lugoj – Deva ar urma să fie gata doar în cel de-al treilea trimestru al anului 2018. Vă reamintim că data iniţială de finalizare a lucrărilor era stabilită pentru vara anului în curs. În aceste condiţii, este greu de înţeles cum se putea ajunge la o asemenea decalare. Având în vedere că este vorba despre un document al celor de la Ministerul Fondurilor Europene, să sperăm că aceasta va fi doar data la care va fi închis dosarul finanţării europene pentru proiect, iar lucrările vor fi mai devreme finalizate.

Cele trei loturi din autostrada amintită au fost incluse în ceea ce oficialii au numit fazare a proiectelor, realizate special pentru a se cheltui cât mai mult posibil din banii alocaţi prin precedentul ciclu de finanţare. De aceea, în vederea evitării riscului de depășire a perioadei de eligibilitate aferentă proiectului autostrăzii Lugoj-Deva lot 2, lot 3 și lot 4, finanțat din POS—T în perioada de programare 2007-2013, a fost demarată procedura de fazare a proiectului, astfel: faza 1 — lucrări executate, considerate funcționale pentru scopul lor, având ca termen limită de efectuare a plăților data de 31 decembrie 2015, cu rambursarea cheltuielilor eligibile aferente din POS-T 2007-2013; faza 2 — restul lucrărilor rămase de executat până la sfârșitul proiectului, cu rambursarea cheltuielilor eligibile din POIM 2014-2020. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Astfel, data începerii implementării proiectului este primul trimestru din 2016, iar data estimată de semnare a contractului de finanţare este ultimul trimestru al acestui an. Să sperăm că aici este vorba doar despre o problemă birocratică, legată de semnarea documentelor pe noua schemă de finanţare. Este greu de crezut că firmele tocmite deja pentru construcţie vor sta fără să facă nimic până în ultimul trimestul al acestui an. Conform documentului ministerului, valoarea investiţiei alocate prin POIM este de 410 milioane de euro.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Lucrarile la autostrada Lugoj-Deva: stadiul fizic al celor trei loturi in constructie, dezastruos

Se lucreaza la ecoductul de pe lotul 4 al autostrazii Lugoj – Deva19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor