Grupul artistic Baraka invita publicul timisorean la evenimentul „Prevernisajul Baraka / BK Squad”

De A. M. A.
Reactualizat la:
Grupul artistic Baraka invita publicul timisorean la evenimentul „Prevernisajul Baraka / BK Squad”
© foto: Baraka
Cunoscut deja publicului timișorean după intervențiile artistice în spațiul public din toamna anului trecut și din primăvara aceasta, grupul Baraka a răspuns pozitiv invitației Muzeului Național al Banatului și va expune în mansarda Bastionului Theresia!

Vineri, 18 mai, de la 19.00, timișorenii aunt invitați la vernisajul care „promite o serie de experiențe ieșite din comun, în spiritul creator al grupului! Instalația Baraka, dominanta expoziției, întinsă pe zeci de metri pătrați, alimentează unitatea artistică a evenimentului, o invitație la reflecție asupra unui anumit timp și spațiu, având drept centru de interes entitatea umană în raport cu natura și originea sa”, ne transmit reprezentații colectivului Baraka.

Grupul va expune lucrarea „Pământ și sânge”, o instalație care măsoară peste 70 de metri pătrați.

„Instalația creată de colectivul artistic Baraka transpune o încăpere, în cazul de față mansarda Bastionului Theresia, în propria viziune. Mirosul pământului e baza pe care, strat cu strat, se clădesc elementele care stimulează restul simțurilor. Ne întâlnim la granița dintre exprimarea simțurilor în stare brută și arta conceptuală”, arată Gabriela Robeci, curatorul evenimentului.

Nu în ultimul rând, Mihai, Paul, David și Adrian au invitat alături de ei alți patru tineri artiști, preocupați fiind nu doar de o colaborare cu tinerii, dar și de susținerea noii generații de artiști și crearea unui context de expunere menit să îi confere acesteia libertatea de exprimare artistică.

Prevernisajul Baraka / BK Squad este o intervenție artistică ce anticipează evenimentul programat în luna octombrie a acestui an.

Baraka este un grup de artiști vizuali masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cei patru artiști, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu și Mihai Toth, au participat la expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina), și au dobândit, deja, premii importante din partea Uniunii Artiștilor Plastici.

Evenimentul este sprijinit de Consiliul Județean Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor