Grindeanu despre schimbul dintre primarie si CJ Timis pentru Muzeul Revolutiei: Nu sunt deloc reticent

De Adrian Panduru
Grindeanu despre schimbul dintre primarie si CJ Timis pentru Muzeul Revolutiei: Nu sunt deloc reticent
© Foto: arhiva
Consilierii locali din Timișoara au aprobat în ultima ședință ca primăria să pună la dispoziție anumite spații Consiliului Județean Timiș (care să le dea mai departe Ministerului Apărării), în contrapartidă pentru locația Garnizoanei Timișoara din Piața Libertății (care aparține CJ Timiș), unde se va face un Muzeu al Revoluției. Președintele CJ Timiș Sorin Grindeanu spune că reprezentanții Armatei trebuie să fie de acord cu schimbul. Tocmai de accea, în aceste zile, reprezentanți ai mai multor instituții implicate în „tranzacție” merg să vadă aceste spații.

Ce vrea să dea la schimb Primăria Timișoara pentru vechea Garnizoană din Libertății, loc al viitorului Muzeu al Revoluției din Decembrie 1989?

Este vorba despre etajele 1 și 2 de la căminul Colegiului „Mincu” de pe strada Gheorghe Lazăr, cu o suprafață de 1,422,98 mp, un spațiu de 174,35 mp, parter cu intrare din stradă, pe Bd. Dragalina 18, și un spațiu ultracentral de 23 mp, la parter, în Piața Sf. Gheorghe 4.

„Dăm aceste spații în administrarea CJ, care va putea funcționa cu acele structuri pe care trebuia să le găzduiască. Cu toată deschiderea, vom putea și prelungi termenul. Acum s-a mers pe un termen de 10 ani”, a spus primarul Timișoarei Nicolae Robu.

Acum au loc vizite în acele spații pentru a vedea dacă acestea corespund nevoilor celor care vor „locui” în ele.

„I-am rugat pe cei de la Centrul Militar Zonal și cei de la asociațiile de veterani să meargă să vadă spațiile respective. Au fost acolo împreună cu reprezentanții noștri, vor merge și azi, au venit reprezentanți ai MApN, dar lucrurile trebuie parcurse într-o formă firească. Să ne vină Hotărâre de Consiliu Local, să vedem ce propun, inclusiv în acel contract de administrare. Nu trebuie să agreez neapărat eu ideea, cât structurile militare. Nu e o treabă care să țină în mod direct de mine”, a spus Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș.

Mai este un minister care trebuie să-și dea avizul pentru „trocul” dintre primărie și consiliul județean. Este vorba de Ministerul Educației. În plus, Grindeanu spune că nu este reticent vizavi de propunerile primăriei, atâta timp cât se arată respect pentru structurile militare.

„Nu sunt deloc reticent, atâta timp cât se arată respect pentru structurile militare, cât nu e o chestiune în bătaie de joc, cât este respectată legea. Aș vrea ca acele spații să fie cu CF curat, ca să fiu foarte bine înțeles, și fără sarcini. Nu mi-a venit oficial HCL, dar, din ce am văzut, că la punctul 5 spune că intră în vigoare odată cu emiterea avizului Ministerului Educației. Mai băgăm un minister în ecuație și este explicabil acest lucru. Ne-au fost transmise două etaje la un cămin căruia nu poți să-i schimbi destinația decât printr-un aviz pe care trebuie să-l obțină primăria. Eu aș fi fost mai atent în momentul în care au fost făcute aceste propuneri”, a spus Grindeanu.

Președintele CJ Timiș spune că este nevoie de avizul ministerelor implicate, inclusiv al celui al Educației, aprobarea celor care vor folosi aceste spații, iar dacă totul „stă în picioare”, instituția pe care o conduce va emite un proiect de hotărâre în acest sens, care va putea fi votat săptămîna viitoare, într-un plen extraordinar.

Articole pe aceeași temă:

Inca un pas spre Muzeul Revolutiei Romane de la Timisoara: CJT primeste spatii de la primarie

Alba-neagra cu Garnizoana din Piata Libertatii, pentru Muzeul Revolutiei Romane

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor