Alba-neagra cu Garnizoana din Piata Libertatii, pentru Muzeul Revolutiei Romane

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
2Comentarii
Alba-neagra cu Garnizoana din Piata Libertatii, pentru Muzeul Revolutiei Romane
© Tion: Alba-neagra cu Garnizoana din Piata Libertatii, pentru Muzeul Revolutiei Romane
Ministerul Apărării este de acord să transfere Ministerului Culturii clădirea în care a funcționat Garnizoana Timișoarei, susține primarul Nicolae Robu, pentru ca acolo să fie amenajat Muzeul Revoluției Române. Ministerul Culturii are la dispoziție 3 milioane de euro pentru această investiție, dar totul depinde de Consiliul Județean Timiș, care ar trebui să dea clădirea înapoi Ministerului Apărării.

Edilul-șef a anunțat, miercuri, că Ministerul Apărării este dispus să transfere clădirea din Timișoara unde a funcționat comenduirea garnizoanei către Ministerul Culturii, cu o condiție: ca primăria să pună la dispoziție mai multe spații pentru câteva instituții: Centrul Militar Zonal, Biroul de Informare Recrutare, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Timiș, Asociația Cultul Eroilor și Casa de Ajutor Reciproc.

„Ministerul Apărării este dispus să transfere clădirea din Timișoara unde a funcționat comenduirea garnizoanei, cea din Piața Libertății, către Ministerul Culturii, cu destinația Muzeul Național al Revoluției Române din Decembrie 1989, dacă Primăria Timișoara își îndeplinește angajamentele pe care eu le făcusem, de a pune la dispoziție spații pentru găzduirea mai multor structuri. Desigur, primăria își ține promisiunea. Din păcate, CJ nu a asumat renunțarea la acea clădire imediat, pentru ca cei 3 milioane de euro de la Ministerul Culturii să poată fi puși în mișcare pentru realizarea obiectivului. Se va ajunge la pierderea clădirii, când expiră termenul în care CJ ar fi trebuit să o reabiliteze. Dar, până atunci, noi, primăria, vom pune la dispoziție spații pentru toate acele structuri în momentul în care vom primi specificațiile acelor spații”, a explicat primarul Timișoarei.

Vă reamintim, clădirea se află în prezent în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, care are sarcina ca până la finalul acestui an să o reabiliteze, în caz contrar imobilul trece înapoi la Ministerul Apărării.

Robu susține că i-a cerut președintelui CJT să spună de câte spații are nevoie în clădirea din Libertății, iar primăria le va pune la dispoziție.

„Ne-ar interesa să știm câte încăperi, ce suprafețe ar trebui să aibă… la proxima ședință de consiliu vom adopta o hotărâre și vom pune la dispoziție spațiile, vom informa Ministerul Apărării că ne-am făcut datoria și Ministerul Apărării va transfera clădirea către Ministerul Culturii. Ar fi de folos dacă CJ ar renunța la clădire… domnul președinte Sorin Grindeanu trebuie să inițieze un proiect de hotărâre, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu e nicio șansă ca acea clădire să fie reabilitată de Consiliul Județean și nu are rost să mai tragem de timp. Oricum, ea va fi luată de către Ministerul Apărării, apoi va fi dată Ministerului Culturii”, a completat primarul.

Ministerul Culturii are la dispoziție 3 milioane de euro, potrivit autorităților locale, pentru amenajarea Muzeului Național al Revoluției Române, dar dacă investiția nu începe până la finalul acestui an, banii se pierd.

„Acești 3 milioane nu sunt la dispoziția Ministerului Culturii sine die… Nu se pierd chiar la 31 decembrie. Termenul până la care trebuie să se realizeze muzeul este undeva mai îndepărtat. Totul e la limită, dacă nu se întâmplă totul în câteva săptămâni, există riscul să nu fie gata la timp. 100% se face acolo muzeul…”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Am putea pierde banii pentru Muzeul Revolutiei. Totul depinde de CJT si de Bucuresti2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor