Inca un pas spre Muzeul Revolutiei Romane de la Timisoara: CJT primeste spatii de la primarie

De Roxana Deaconescu
Inca un pas spre Muzeul Revolutiei Romane de la Timisoara: CJT primeste spatii de la primarie
© Foto: arhiva
Reprezentanții Primăriei Timișoara au găsit mai multe spații pe care să le dea Consiliului Județean Timiș, în schimbul Garnizoanei din Piața Libertății, care ar urma să treacă din nou în administrarea Ministerului Apărării Naționale, iar apoi la Ministerul Culturii, pentru ca în cele din urmă să fie amenajat acolo Muzeul Național al Revoluției Române.

Primarul Nicolae Robu susține că i-a transmis președintelui Consiliului Județean Timiș un răspuns oficial, prin care îl informează care sunt spațiile puse la dispoziție de către primărie în schimbul clădirii din Libertății. Sorin Grindeanu susține însă că la el nu a ajuns nicio hârtie.

Se discută de mai multă vreme despre transformarea Garnizoanei într-un muzeu. Clădirea se află, în prezent, în administrarea Consiliului Județean Timiș, până în decembrie, când ar urma să treacă înapoi la Ministerul Apărării. Mai-marii din minister i-au promis însă primarului Timișoarei că vor ceda imobilul către Ministerul Culturii, care ar urma să investească acolo 3 milioane de euro, pentru Muzeul Național al Revoluției Române. Există însă o condiție: primăria să pună la dispoziția CJ Timiș mai multe spații, pentru diverse structuri ale Armatei.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au transmis primăriei că au nevoie de spații cu o suprafață totală de 1.618 metri pătrați, care ar urma să fie date către veterani și alte asociații ale cadrelor în rezervă. Spațiile au fost identificate, iar după ce liderul CJT își dă acordul, Consiliul Local Timișoara va adopta o hotărâre în acest sens.

Vineri, primarul Nicolae Robu a transmis că a găsit deja spațiile cerute de CJT.

„I-am transmis președintelui CJ un răspuns la solicitarea de a indica spațiile pe care le punem la dispoziție pentru renunțarea la fosta Garnizoană. Aș fi dorit să primesc specificații pe structuri, dar știu că e nevoie de spații la CJ și, ca un semn al deschiderii primăriei către nevoile autorităților județene, dincolo de ce ne desparte în plan politic, n-am obiectat nimic și am identificat spații. Acestea sunt excelente și sunt convins că președintele Grindeanu nu se poate decât bucura că a primit așa ceva”, a declarat Robu.

Spațiile găsite de primărie sunt următoarele: etajele 1 și 2 de la Căminul Colegiului „Mincu” de pe strada Gheorghe Lazăr – 1.422,98 mp, parterul clădirii de pe Bd. Dragalina 18, cu intrare din stradă – 174,35 mp și un spațiu ultracentral, la parter, în Piața Sf. Gheorghe 4 – 23 mp.

„Consiliul județean deține deja parterul, etajele 3 și 4, precum și mansarda căminului de la «Mincu», deci iată că acum întreaga clădire revine acestei instituții. Ne încurcă puțin acest transfer, noi voiam să mutăm acolo arhiva primăriei, dar vom găsi alte spații”, a mai declarat Robu.

Primarul Timișoarei mai așteaptă acum acceptul Consiliului Județean Timiș și „renunțarea imediată la clădirea care a găzduit comenduirea garnizoanei, pentru ca Ministerul Apărării Naționale să dea clădirea la Ministerul Culturii”, a conchis edilul-șef.

Liderul CJT susține că încă nu a primit documentul despre care vorbește Nicolae Robu. Odată făcut transferul de spații și transferul Garnizoanei către Ministerul Culturii, instituția din urmă va amenaja acolo Muzeul Revoluției Române, cu 3 milioane de euro. Banii se pierd însă dacă investiția nu va fi realizată în scurt timp.

Articole pe aceeași temă:

Epopeea Garnizoanei, aproape de final. Primarul Timisoarei: Muzeul Revolutiei se poate face, avem o garantie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor