Greva totala la Finante. Activitatea Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara este complet blocata

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
48Comentarii
Greva totala la Finante. Activitatea Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara este complet blocata
© Tion: Greva totala la Finante. Activitatea Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara este complet blocata
Aproximativ 22.000 de salariați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice, din București, Timișoara și alte județe ale țării au intrat, luni, într-o grevă de avertisment, blocând total activitatea acestei instituții. Oamenii sunt nemulțumiți de noua Lege a salarizării unice.

Direcția Regională a Finanțelor Publice Timișoara, inclusiv ANAF, nu va lucra, luni, cu publicul, majoritatea angajaților fiind în grevă.

Concret, cei de la Finanțe cer „revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea şi importanţa activităţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate (ANAF, direcţii generale regionale ale finanţelor publice etc.)”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Sindicaliștii din acest domeniu atrag atenția că în acest moment Guvernul plătește 35.000 de consultanți fiscali nou angajați cu salarii de 10.000 de lei pe lună, dublu față de un salariat al Ministerului Finanțelor Publice.

„În loc ca Guvernul României să plătească 35.000 de consultanţi fiscali nou angajaţi, cu salarii de 10.000 lei, dublu faţă de un salariat al sistemului Ministerului Finanţelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariaţi responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiţie mai realistă, corectă şi cu efecte în timp, care ar duce la atragerea şi păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face faţă noilor cerinţe în implementarea politicii fiscale”, se mai arată în comunicat.

UPDATE. Și vameșii au intrat în grevă

Angajații sistemului vamal au intrat și ei în grevă spontană, în semn de solidaritate cu angajații din direcții regionale ale finanțelor publice. Greva se va desfășura pe parcursul întregii zile printr-un protest inedit, sub forma „excesului de zel”. Astfel, vameșii vor controla toate mijloacele de transport care intră sau ies din România, încercând să îngreuneze traficul la punctele de frontieră. Conform centrului Info Trafic al Poliției de Frontieră, în niciun punct de trecere a frontierei din țară timpii de așteptare nu depășesc 30 de minute, la ora 12.

UPDATE 2. ANAF transmite că serverele sunt funcționale

Reprezentanții ANAF Timișoara susțin că serverele lor și ale Direcției Generale a Vămilor, parte din ANAF, funcționează, luni. Conform acestora, au existat anumite sincope în weekend, însă acestea nu s-au datorat atacului cibernetic din ultimele zile, ci unor lucrări de mentenanță planificate pentru zilele de 13 și 14 mai.
„Astăzi, 15 mai 2017, site-ul ANAF și toate sistemele de operare sunt perfect funcționale”, au anunțat cei de la ANAF.

UPDATE 3. Vacarm la Finanțe. Angajații stau în holul principal și fluieră

Zeci de angajați ai Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara se află, luni după-amiaza, în holul principal al instituției și fluieră. De altfel, puținii oameni care au trecut pe la Finanțe în cursul acestei zile au făcut cale întoarsă încă de la poartă, angajații punând un afiș pe care scrie „Protest spontan”.

„Scopul protestului este Legea salarizării unitare. Este un protest generalizat la nivel de țară, iar în momentul acesta chiar la București au loc marșuri la Ministerul Finanțelor Publice”, a declarat, pentru tion.ro, Virginia Duțu, lider de grupă sindicală.

Aceasta a precizat că protestul ar fi trebuit să aibă loc doar în cursul zilei de luni, însă depinde acum de rezultatul negocierilor care se poartă acum între liderii sindicali cu președintele ANAF și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, la București.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor