Greu cu taxa pe paragina la Timisoara! Proces amanat in cazul cladirii Rodicai Vlad de pe Bd. Republicii

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Greu cu taxa pe paragina la Timisoara! Proces amanat in cazul cladirii Rodicai Vlad de pe Bd. Republicii
© Tion: Greu cu taxa pe paragina la Timisoara!
Primăria Timișoara se judecă în continuare cu unii proprietari de imobile care ar trebui să plătească anul acesta taxa pe paragină pentru că nu și-au îngrijit clădirile. Cazul Rodica Vlad vs. PMT suportă o nouă amânare la Curtea de Apel, astfel că juriștii primăriei au termen până în ultima lună din an să aducă probe pentru a câștiga procesul.

Povestea taxei de paragină începe oficial în 2017. Aleșii locali au aprobat în urmă cu aproape un an, adică în luna decembrie a anului trecut, o listă cu proprietarii de imobile care ar fi trebuit să plătească impozite mărite din cauza neglijenței. Lista a venit de la polițiștii locali, care au monitorizat ani la rând starea imobilelor din capitala Banatului. Agenții locali i-au și notificat pe proprietari că urmează să plătească impozite chiar și de cinci ori mai mari. Funcționarii primăriei au luat dosar cu dosar și au înaintat câte un proiect de hotărâre pentru fiecare imobil în parte. Printre ele se numără și cel al Rodicăi Vlad, deținut împreună cu soțul și fiicele sale, de pe Bd. Republicii nr. 11, clădire aflată într-o stare de degradare destul de avansată.

Comisia din primărie a decis să crească cu 400% impozitul pentru ruina deținută de femeia de afaceri. Ca și alți proprietari de clădiri istorice, Rodica Vlad a dat primăria în judecată, în speranța că scapă de taxa pe paragină. A și câștigat în primă instanță. În iulie, Tribunalul Timiș a admis „acțiunea formulată de reclamanții Vlad Rodica, Vlad Titus Florea Marius, Vieru (fostă Vlad) Mihaela și Iakab (fostă Vlad) Daniela, în contradictoriu cu pârâții CL Timișoara și Municipiul Timișoara, prin primar, având ca obiect anulare act administrativ”.

Magistrații au anulat HCL 520 din 20 decembrie 2017 privind aprobarea majorării cu 400% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2018 pentru imobilul de pe Bd. Republicii nr. 11. Sentința nu a fost însă definitivă și, așa cum era evident, a fost atacată de CLT. Procesul a avut trei termene la Curtea de Apel, însă cel din 6 noiembrie a fost amânat pe 11 decembrie. Judecătorul a decis să repună cauza pe rol pentru ca părțile implicate „să depună la dosar procesele-verbale de constatare și sancționare a contravenției nr. 222390/21.06.2016, nr. 321225/03.02.2016, nr. 241736/05.12.2016 și nr. 357454/03.03.2017”. De aici deducem că proprietarii au fost sancționați de patru ori înainte să li se ceară taxa pe paragină.

Reprezentanții primăriei au avut de furcă cu așa-zisa taxă pe paragină. Problema supraimpozitării le-a dat mari bătăi de cap, după ce mai mulți timișoreni au acționat instituția în instanță. PMT a pierdut definitiv două procese cu proprietari care ar fi trebuit să plătească impozite majorate de anul acesta. În ambele situații instanța a decis că nu există somații trimise în prealabil proprietarilor de apartamente din cele două imobile, iar la documentația care a stat la baza hotărârii nu există note finale de constatare. Mai precis, funcționarii din primărie nu și-au făcut bine treaba. Citiți detalii AICI!

Articole pe aceeași temă:

Funcționarii din Primăria Timișoara au dat-o în bară cu supraimpozitarea. Au încălcat chiar ei o hotărâre de consiliu local, astfel că unii timișoreni care ar fi trebuit să plătească impozite mai mari pentru clădirile degradate au scăpat de taxa pe paragină. Iar o parte dintre cei „loviți cu supraim...
Dorința primarului Nicolae Robu de a-i pedepsi pe proprietarii care neglijează clădirile istorice a fost pusă în cui de magistrații Tribunalului Timiș. Recent, aceștia au dat o sentință prin care anulează o Hotărâre a Consiliului Local Timișoara din decembrie 2017, prin care s-a decis majorarea cu 4...
Haos în ceea ce privește supraimpozitarea clădirilor istorice la Timișoara! Unii dintre timișorenii care trebuie să plătească taxă de paragină anul acesta au depus plângeri prealabile la primărie pentru revocarea hotărârilor de consiliu local prin care se aplică supraimpozitarea pentru fiecare imobi...
Sute de oameni ar putea plăti impozite chiar și de cinci ori mai mari, de anul viitor, pentru clădirile în care locuiesc. Polițiștii locali au numărat, în doar jumătate de an, un total de 353 de clădiri care s-ar încadra la supraimpozitare. Anul acesta doar pentru 36 de clădiri s-a aplicat așa-zisa ...

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor