Gravuri spectaculoase de Dali expuse la Muzeul de Arta Timisoara

De S.B
Reactualizat la:
Gravuri spectaculoase de Dali expuse la Muzeul de Arta Timisoara
© Foto: meaus.com
Purgatoriul „Divinei Comedii” sau „Bătrânul și Marea” de Ernest Hemingway sunt doar câteva dintre operele literare pe care celebrul Salvador Dali le-a ilustrat în modul său unic. Timișorenii vor avea ocazia să descopere capodoperele lui Dali chiar la ei în oraș, totul datorită unei expoziții de gravuri de la Muzeul de Artă din Timișoara.


Vernisajul expoziției va avea loc în data de 14 iunie, de la ora 18, la Muzeul de Artă din Timișoara. Aici publicul va putea să descopere gravuri spectaculoase realizate de Salvador Dali despre „Divina Comedie” de Dante, „Bătrânul și marea” de Ernest Hemingway și alte lucrări spectaculoase reunite sub numele de „Tarot” și „Tricornul”.

Salvador Dali a făcut gravurile după „Divina Comedie” la cererea guvernului italian. Pentru realizarea celor 100 de lucrări s-au folosit 3.500 de plăci de lemn, iar artistul s-a ghidat în construcția acestora după forma lucrării lui Dante. Pentru „Tarot” și „Tricornul”, Dali a realizat lucrări în acuarele și guașe.

„Sunt convins că publicul va şti să aprecieze importanţa exponatelor, descoperind multiplele convergenţe dintre literatură, istorie, spiritualitate şi artă, identificând măreţia unei creaţii care a marcat şi va continua să marcheze din ce în ce mai mult cultura europeană, redând înţelesul ei autentic, acela intercultural şi transfrontalier”, a declarat Victor Neumann, director al Muzeului de Artă Timişoara.

Expoziția va fi deschisă de pe 14 iunie, iar timișorenii vor putea să se bucure de ea timp de o lună. La vernisajul expoziției vor fi prezenți Victor Neumann, criticul și istoricul de artă Carol David, dar și Gabriel Kelemen, artist și lector la Facultatea de Arte a UVT.

Piesele provin din colecţia Dr. Heinz Ess şi sunt expuse pentru întâia oară în Muzeul de Artă din Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !