Gorghiu: Apreciez intentia lui Ciolos de a-si asuma un rol politic. Orice plus pentru Opozitie este binevenit

Gorghiu: Apreciez intentia lui Ciolos de a-si asuma un rol politic. Orice plus pentru Opozitie este binevenit 
© foto: arhiva
Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu salută decizia lui Dacian Cioloș de a înființa un partid, ea considerând că pe scena politică este nevoie de „toți românii al căror cuvânt are greutate” pentru a oferi societății o alternativă puternică la PSD.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat în această săptămână că în maxim două săptămâni va depune actele necesare pentru înscrierea unui nou partid politic, care va participa la alegerile europarlamentare.

Senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu apreciază decizia fostul prim-ministru, ea susținând că acum este nevoie de cât mai multe voci cu greutate pentru a oferi o alternativă puternică la PSD.

„Apreciez intenția d-lui Dacian Cioloș de a-și asuma un rol politic în România. De fapt, cred că în contextul actual este nevoie pe scena politică de toți românii al căror cuvânt are greutate pentru că societatea dorește o alternativă din ce în ce mai puternică la PSD. Orice plus pentru opoziție va fi binevenit. Vorba romanească: unde-s mulți, puterea crește. Fiecare personalitate reprezentativă care intră în viața politică, care luptă împotriva abuzurilor puterii, aduce ceva în plus, nu în minus”, a scris senatorul Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea a completat că PNL este și va rămâne partidul principal al Opoziției, însă nu va refuza colaborări cu alte forțe politice de dreapta pentru a contracara PSD.

„PNL va rămâne partidul-lider al opoziției prin reprezentarea locală, istorie, experiență, poziție publică în sondaje, dar nu va refuza colaborarea corectă cu orice forță politică de dreapta, care se opune PSD. Aceeași deschidere și dorință de colaborare trebuie să vină din partea tuturor, pentru că derapajele PSD-ALDE sunt tot mai puternice”, a mai scris Gorghiu.

În încheiere, senatorul de Timiș spune că alegerile prezidențiale și europarlamentare de anul viitor vor trebui să găsească o dreaptă unită în jurul unui proiect politic „convingător pentru cetățeni”.

„Sunt sigură că Dacian Cioloş este primul care să recunoască valoarea sprijinului primit de la PNL și parteneriatul existent în tot anul său de guvernare, care nu a slăbit niciodată chiar dacă pentru PNL au fost și anumite costuri electorale. Acest prim pas pe care îl face pentru a intra în politică este în direcția bună. Nu mai este mult timp până când pentru opoziția de dreapta va veni vremea coagulării, a strângerii sale în jurul unui proiect politic care va fi convingător pentru cetățeni numai dacă se va baza pe ideea de unitate. Alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor nu ar trebui să ne găsească dezbinați. O dreaptă unită, cu un program de guvernare asumat de toți liderii săi politici, va fi cea mai bună opțiune pentru românii care vor veni anul viitor la vot”, a concluzionat Gorghiu.

(994599)
Regulament de plasare a anunturilor